Lentopallovuoden 2020 suurimmat uutiset

Lauri Kerminen nousi isoihin otsikoihin moneen kertaan. Kuva: CEV.eu

Kun vuodesta 2020 on enää rippeet jäljellä, on hyvä aika kerrata lentopallovuoden puhutuimmat aiheet.

Seuraavassa käydään läpi 12 viime kuukautta. Lentopallo.info nostaa esiin kunkin kuukauden luetuimman artikkelinsa/uutisensa.

Tammikuu: Iso keskiviikko – Lentopallon Mestaruusliigaan kehkeytyi poikkeuksellisen mielenkiintoinen pelipäivä keskiviikoksi 15. tammikuuta. Ohjelmasta löytyi niin kärkiottelua kuin jumbofinaalia. Uusia ja uudehkoja kasvoja vilisi, samoin jo tuttuja tähtipelaajia. Ottelukierroksella yleisökeskiarvot ylittyivät kautta linjan.

Helmikuu: Team Lakkapää ja Ryan Manoogian eri teille – Sopimuksen purkaminen oli raju ratkaisu, sillä joukkue kärsi ennestäänkin miehistöpulasta. ”Ryan ei olisi ollut käytettävissä runkosarjan jälkeen, joten päädyimme purkamaan sopimuksen”, valmentaja Henri Tuomi kertoi.

Maaliskuu: Miesten Mestaruusliigan parhaat pelaajat – Koronaviruskriisin takia kausi keskeytettiin hieman ennen runkosarjan loppua. Lentopallo.info julkisti silti vuotuisen tähdistön – sen äänestivät lukijat. Katso ihannekokoonpano tästä.

Huhtikuu: Piia Korhonen ja Akseli Lankinen uusiin maisemiin – Suomen naisten lentopallomaajoukkueen avainpelaaja Piia Korhonen siirtyi italialaiseen Olbiaan ja miesten maajoukkueessa esiintynyt passari Akseli Lankinen belgialaiseen Decospan Volley Team Meneniin.

Toukokuu: Lauri Kerminen kohti uusia haasteita – Keväällä käynnistyivät huhut Kermisen siirtymisestä Kuzbass Kemerovosta toisaalle. Vielä tässä vaiheessa ei tiedetty, mikä osoite olisi.

Kesäkuu: Miesten Mestaruusliigan kesäranking – Joukkueet olivat vielä keskeneräisiä, mutta Lentopallo.info pani silti (tai juuri sen takia) liigajoukkueet järjestykseen. Katso ranking tästä.

Heinäkuu: Lauri Kermisen siirto varmistuu – Moskovan Dynamo vahvisti hankkineensa Suomen maajoukkueliberon. Sopimus on vuoden mittainen. Dynamon ja Kermisen välinen sopimus on hieman epätavallinen, sillä Moskovassa Kerminen pelaa lähtökohtaisesti vain eurocupien ottelut.

Elokuu: Aleksi Mutka lopetti pelaajana ja ryhtyi seuratoimijaksi – Mitä tulee yksittäisten uutisten kiinnostavuuteen (lukijamäärään), Mutka-uutinen oli koko vuoden yllättäjä. Mutka päätti lopettaa pelaajauransa, mutta tiivis lentopallotoiminta jatkuu – hänestä tuli VaLePan junioripäällikkö.

Syyskuu: Suuri passarivedätys? Pälkäneen Luja-Lukon 1-sarjajoukkueen lentopalloilijalle Sami Petterssonille avautui huikea tilaisuus syyskuun lopussa. Pettersson lähti VaLePan (ja legenda Mikko Eskon) kakkospassariksi Mestarien liigan karsintaturnaukseen Romanian Galatiin. ”Mietin hetken, onko kyseessä kunnon vedätys”, pöllämystynyt Pettersson kommentoi.

Lokakuu: Raju suomalaistuuletus Sveitsissä – Antti Ropponen ja Miro Määttänen eivät pystyneetkään pelaamaan sveitsiläisen Näfelsin joukkueessa loukkaantumisten takia. Sveitsiläisseura täydensi pian joukkuetta hankkimalla yleispelaaja Antti Ronkaisen.

Marraskuu: Miesten liigan tehoranking – Koska Mestaruusliigan etenemistahti oli epätasainen, sarjataulukko kertoo vain osan totuudesta. Onkin tarkoituksenmukaisempaa keskittyä tehokkuuteen – siihen, kuinka suuren osan saatavilla olleista sarjapiseistä joukkueet ovat keränneet. Katso ranking tästä.

Joulukuu: Emilia Joensalo jätti LP-Vampulan – LP-Vampula Huittinen ilmoitti joulukuun alussa, että seura ja pelaaja olivat päätyneet purkamaan välisensä sopimuksen. Sopimus olisi ollut voimassa kuluvan kauden loppuun. Pian saatiin kuulla Joensalon siirtyvän Hämeenlinnan Lentopallokerhoon.

Lentopallo.info kiittää kaikkia lukijoita ja toivottaa hyvää uutta vuotta.