Lentopallon liigavuosi 2021 alkaa tänään

Lentopallon Mestaruusliigassa palataan sunnuntaina pelikentille liki kuukauden kestäneen, ylimääräisen tauon jälkeen.

Ensimmäinen ottelu käydään Puijo Wolleyn ja Nurmon Jymyn välillä. Pelipaikkana on Kuopion Studentia. Koronavirustilanteen vuoksi otteluun ei pääse yleisöä.

Ottelussa ovat jaossa tärkeät alakastin sarjapisteet. Puijo majailee sarjajumbona, ja Jymylläkin on vasta neljä voittoa kerättynä. Kotijoukkue nostaa vastustajien pelaajista esiin Riikka Valkosen.

– Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa juuri Valkonen oli se, johon Puijo kompastui. Pelaajan tavaramerkki on todella myrkyllinen syöttö ja vahva hyökkäyspelaaminen, Puijo tuumi otteluennakossaan.

Molemmilla joukkueilla on alla yli kuukauden mittainen tauko otteluista. Marraskuun lopulla Jymy voitti LiigaPlokin erin 3-1. Puijo taas kärsi 1-3-tappion LP Kangasalalle.

Sunnuntain jälkeen Mestaruusliiga jatkuu jälleen Puijo Wolleyn kotiottelulla. Keskiviikkona vieraaksi saapuu Kuortane.

Lentopallon Mestaruusliiga – missä mennään?

Koronavirustilanteen edettyä vakavalle tasolle Mestaruusliiga lähti ylimääräiselle tauolle loppuvuodesta 2020. Miesten liigaa on pelattu viimeksi marraskuun lopulla ja naisten liigaa itsenäisyyspäivänä.

Miesten Mestaruusliigan runkosarja typistyy kaksinkertaiseksi. Liigavuoden on määrä alkaa lauantaina 9. tammikuuta mittelöllä Lentopalloseura Etta – Hurrikaani-Loimaa.

Naisten Mestaruusliigassa pyritään viemään runkosarja loppuun kolminkertaisena. Joukkueille on määrä kertyä 28 ottelua (27 muita liigajoukkueita vastaan sekä yksi Kuortaneen nuoria vastaan).

Mestaruusliigan otteluita voi tarpeen mukaan pelata ilman yleisöä. Runkosarjan jälkeen siirrytään pudotuspeleihin, joihin pääsevät kahdeksan parasta joukkuetta sekä miesten että naisten liigassa.