Puijo Wolley: lentopallon liigavuoden 2021 ensimmäinen otteluvoittaja

Lentopallon Mestaruusliigassa ensimmäisen otteluvoiton vuonna 2021 otti Puijo Wolley.

Naisten pääsarjan ”avausottelussa” Puijo kaatoi kotonaan Nurmon Jymyn erin 3-2. Kamppailussa eriä voitettiin vuorotahtiin. Viidennen ja ratkaisseen erän kotijoukkue vei selkeästi, pistein 15-5.

Puijo-Jymy oli lentopallon Mestaruusliigassa ensimmäinen kamppailu lähes kuukauden kestäneen, ylimääräisen tauon jälkeen. Pelipaikkana oli Kuopion Studentia. Koronavirustilanteen vuoksi otteluun ei päässyt yleisöä.

Vähän tällä kaudella pelannut Pilvi Kettunen oli nyt avauskokoonpanossa ja antoi Puijolle mojovan panoksen. Keskitorjuja teki 17 pistettä. Sara Niemi oli vierasjoukkueen tuotteliain 14 pinnallaan.

Kokenut passari Annina Keinonen, joka jäi syrjään viime vuoden puolella terveyssyiden vuoksi, oli edelleen poissa Jymyn kokoonpanosta. Passit jakeli Venla Hyttinen.

Otteluvoitto oli Puijolle ensimmäinen lähes kolmeen kuukauteen ja koko kaudella vasta toinen. Mestaruusliiga jatkuu jälleen Puijo Wolleyn kotiottelulla. Keskiviikkona vieraaksi saapuu Kuortane.

Lentopallon Mestaruusliiga lähti vakavan koronavirustilanteen takia ylimääräiselle tauolle loppuvuodesta 2020. Miesten liigaa on pelattu viimeksi marraskuun lopulla, ja naisten liigan vuoden viimeinen ottelu käytiin itsenäisyyspäivänä.

Miesten Mestaruusliigan runkosarja typistyy kaksinkertaiseksi. Liigavuoden on määrä alkaa lauantaina 9. tammikuuta mittelöllä Lentopalloseura Etta – Hurrikaani-Loimaa.

Naisten Mestaruusliigassa pyritään viemään runkosarja loppuun kolminkertaisena. Joukkueille on määrä kertyä 28 ottelua (27 muita liigajoukkueita vastaan sekä yksi Kuortaneen nuoria vastaan).

Mestaruusliigan otteluita voi tarpeen mukaan pelata ilman yleisöä. Runkosarjan jälkeen siirrytään pudotuspeleihin, joihin pääsevät kahdeksan parasta joukkuetta sekä miesten että naisten liigassa.