Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Oriveden Ponnistus on kiinnittänyt vahvistukseksi Alexia Kalantaridoun.

Kreikkalainen Alexia Kalantaridou, 25, läpäisi Suomeen tultuaan koronavirustestin ja pääsi oikopäätä liittymään OrPon harjoitusvahvuuteen. Hän pelaa yleispelaajan tonttia.

Alexia Kalantaridoulla on kokemusta Kreikan maajoukkueesta ja suurseura Olympiakosista. Lisäksi hän on edustanut toista tunnettua seuraa, AO Thirasia.

– Kaksi OrPon avainpelaajaa, Saara Holm ja Netta Rekola, ovat olleet jo pidempään sivussa. Uusi pelaaja on ollut välttämätön ottaa sekä pelien että harjoitusten puolesta, OrPo kertoi verkkosivuillaan.

OrPon liigavuosi alkaa sunnuntaina. Vieraaksi tulee rovaniemeläinen Woman Volley. Kamppailu käydään suljetuin ovin. Kalantaridou päässee heti tositoimiin.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun pelaan ulkomailla, ja tunnen itseni onnekkaaksi, että voin asua muutaman kuukauden lumisessa Suomessa kaukana aurinkoisesta Kreikasta. Se, että joukkueessa on kaksi kreikkalaista valmentajaa, teki helpommaksi hyväksyä ehdotus, Kalantaridou sanoo.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa hallitseva mestari VaLePa tiedotti loppiaisena, että passari-ikoni Mikko Esko on tehnyt kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

– Pelaaminen tuntuu edelleen hyvältä. Pyrin olemaan esikuvana nuoremmille ja tekemään asiat viimeisen päälle. Toivon nuorten pelaajien näkevän, että menestyksen eteen pitää tehdä töitä, Esko kertoi.

Esko, 42, ja muut valepalaiset ottivat loppiaisena mittaa Akaa-Volleysta harjoitusottelussa. Vierasjoukkue Akaa oli parempi 3-2-tuloksella.

Vuoden 2021 ensimmäisessä liigaottelussaan VaLePa isännöi Lentopalloseura Ettaa. Kamppailu on määrä pelata 14. tammikuuta.

Puijo Wolley: Kuopiolaisjoukkue teki melko harvinaisen tempun ja kolminkertaisti kauden voittomääränsä neljän päivän sisään. Puijo, jolla oli yksi voitto alla, kaatoi sunnuntaina Nurmon Jymyn 3-2 ja loppiaisena Kuortaneen nuoret 3-0.

Kuortane pelasi toisessa erässä (26-24) todella mallikkaasti. Neea-Maria Joen räväkät iskulyönnit olivat liigajoukkueelle pahoja puolustaa.

– Pelaaminen ei ollut parastamme, emmekä päässeet tasollemme varsinkaan ensimmäisessä erässä. Toinen erä lohduttaa mieltä, pelasimme hyvin ja erävoittokin oli lähellä. Kolmannessa emme enää pysyneet pelissä mukana, kommentoi Joki.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina naisten kamppailulla WoVo-LiigaPloki. Miesten liigaa on luvassa sunnuntaina, jolloin kohtaavat Hurrikaani-Loimaa ja Etta.