LiigaPloki on matkalla kohti parempaa, vaikka uuteen vuoteen lähdettiin pelonsekaisin tuntein

Lentopallon Mestaruusliigassa LiigaPloki tekee uutta tulemista. Vuosi 2021 käynnistyi selkeällä 3-0-vierasvoitolla Woman Volleysta.

LiigaPlokin viime kausi oli täynnä ylä- ja alamäkiä, ja sama tahti on jatkunut uudella kaudella. Lokakuun lopulla alkoi heikko putki, jonka aikana yhdeksään otteluun tuli vain yksi voitto.

Rovaniemellä LiigaPloki esitti pirteämpää ilmettä ja oli selkeästi WoVoa vahvempi. Vierasjoukkueen valmentaja Mikko Pesonen vaikutti helpottuneelta.

– Pakko olla tyytyväinen, vaikka pikkuisen pelonsekaisin tuntein lähdettiin otteluun, ilman aamutreeniä. Mutta kyllä se diesel sitten käynnistyi, Pesonen lausahti lehdistötilaisuudessa.

– Meillä on hyviä pelaajia paljon. Kun on tasaisuutta, monelta suunnalta löytyy ratkaisijoita. WoVolla oli synkät hetkensä, ja me käytimme ne aika tylysti hyväksi. Nyt vaan kovemmalla pelillä kevättä kohti, suunnitteli Pesonen.

Joukkueiden pisteykköset torstaina olivat hakkurit. Lindsey Calvin teki LiigaPlokille 14 pistettä ja Saana Lindgren WoVolle 24. Woman Volleylle tappio oli kuudes perättäinen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina ottelulla Pölkky Kuusamo – LiigaPloki.

Mestaruusliiga lähti ylimääräiselle tauolle koronavirustilanteen edettyä vakavalle tasolle loppuvuodesta 2020. Miesten Mestaruusliigan runkosarja typistyy kaksinkertaiseksi. Liigavuoden tulisi alkaa lauantaina 9. tammikuuta mittelöllä Lentopalloseura Etta – Hurrikaani-Loimaa.

Naisten Mestaruusliigassa pyritään viemään runkosarja loppuun kolminkertaisena. Joukkueille on määrä kertyä 28 ottelua (27 muita liigajoukkueita vastaan sekä yksi Kuortaneen nuoria vastaan).

Mestaruusliigan otteluita voi tarpeen mukaan pelata ilman yleisöä. Runkosarjan jälkeen siirrytään pudotuspeleihin, joihin pääsevät kahdeksan parasta joukkuetta sekä miesten että naisten liigassa.