Lentopallon Mestaruusliiga: Miesten liigavuosi 2021 alkaa tänään

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliiga palaa yli kuukauden kestäneeltä, ylimääräiseltä ottelutauolta lauantaina.

Miesten liigavuoden 2021 ensimmäinen kamppailu käydään Oulussa Lentopalloseura Ettan ja Hurrikaani-Loimaan välillä.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet viimeksi marraskuun lopulla. Hurrikaanin keskitorjuja Karri Kutinlahti uhkuukin pelihaluja.

– Helkkarin mukava päästä pitkästä aikaa taas pelaamaan! Onhan tätä jo odotettukin, Kutinlahti kommentoi Hurrikaanin somekanavilla.

– Etta on samanlainen loppuun asti taisteleva ja kovaa puolustava porukka kuten aina. Tiukka taisto varmasti tulee pisteistä, niitä ei ole ikinä Oulun urheilutalolta saanut helpolla. Bonuksena tietenkin on myös odotettu Jessen kohtaaminen verkon toisella puolella.

”Jesse” on luonnollisesti tähtilibero Jesse Mäntylä, joka vielä viime kaudella kantoi Hurrikaani-Loimaan värejä. Kuluvaksi kaudeksi hän siirtyi Ouluun tuomaan kokemusta nuorekkaaseen joukkueeseen.

Koska näkymät ovat koronavirustilanteen vuoksi epävarmat, ainakin vielä tammikuun ohjelma miesten Mestaruusliigassa on harva. Lauantain jälkeen ensimmäinen ottelu on vasta 14. tammikuuta. Silloin kohtaavat VaLePa ja Etta.

Mestaruusliiga lähti ylimääräiselle tauolle koronavirustilanteen edettyä vakavalle tasolle loppuvuodesta 2020. Miesten Mestaruusliigan runkosarja typistyy kaksinkertaiseksi.

Naisten Mestaruusliigassa pyritään viemään runkosarja loppuun kolminkertaisena. Joukkueille on määrä kertyä 28 ottelua (27 muita liigajoukkueita vastaan sekä yksi Kuortaneen nuoria vastaan). Naisten liigassa palattiin kentälle jo viime sunnuntaina.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan perjantaisessa jännitysottelussa Pölkky Kuusamo voitti nousukuntoisen LiigaPlokin kotonaan erin 3-2.

– Voitto lämmittää mieltä. LiigaPloki on parantanut syksystä. Tauon jälkeen oli mukava päästä pelaamaan, ja tästä lähdemme taas parantamaan. Pelasimme viidennessä erässä tasaisemmin ja vähemmillä virheillä, kommentoi Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.

Naisten pääsarjassa pelataan lauantaina ja sunnuntaina kaikkiaan neljä ottelua.

Mestaruusliigan otteluita voi tarpeen mukaan pelata ilman yleisöä. Runkosarjan jälkeen siirrytään pudotuspeleihin, joihin pääsevät kahdeksan parasta joukkuetta sekä miesten että naisten liigassa.