Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Antti Kaskinen

LP Kangasala on johtanut lentopallon naisten Mestaruusliigaa käytännössä alusta asti, mutta keskiviikkona saattaa kärkijoukkue vaihtua.

Hämeenlinnan Lentopallokerho, joka aloitti kautensa todella heikosti, on noussut loistovireeseen ja sarjakakkoseksi. Jos Kerho voittaa keskiviikkoisen kotiottelunsa LiigaPlokia vastaan, nousee se Mestaruusliigan piikkipaikalle.

Keskiviikon jälkeen Kerholla on tosin viisi ottelua enemmän pelattuna kuin Kangasalalla. Kangasala on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kerran – nimenomaan Hämeenlinnalle.

Uuden vuoden puolella Hämeenlinna on napsinut täydet kuusi sarjapistettä. Joukkue kukisti Kuortaneen 3-0 ja Nurmon Jymyn 3-0.

Yksi jokerikorteista juuri nyt on 17-vuotias passari Jenna Ylivainio. Ykköspassari Erica Di Maulo ei ole pelannut vielä tänä vuonna, ja Ylivainio on kantanut vastuun hyökkäyspelin pyörittämisestä.

– Kentällä oli hyvä fiilis, vastaanotto toimi ja kaikkien käsi kävi kuumana, Ylivainio kommentoi Jymy-ottelua.

– Kuortane-pelin alun jäykkyys oli poissa, ja pääsimme otteluun kiinni alusta alkaen. Hyökkäys toimi hyvin, moni pelaaja tappoi palloja hyvin. Omaan peliini olen tyytyväinen. Eilen oli vaikeaa, mutta nyt syöttökin oli parempi alusta alkaen, jatkoi Ylivainio.

LiigaPlokista on luvassa kova vastus Hämeenlinnalle keskiviikkona. Pihtiputaan lentopalloylpeys on lähtenyt vuoteen 2021 aivan uudella ilmeellä. LiigaPloki voitti WoVon vieraissa 3-0, ja vaikeasta Pölkky Kuusamo -vierasmatsistakin tuli sarjapiste 2-3-tuloksella.

Keskiviikkona naisten Mestaruusliigassa pelataan myös ottelu LP Viesti – Jymy. LP Kangasala avaa liigavuotensa näillä näkymin kotiottelulla Pölkkyä vastaan ensi maanantaina.

Lentopallon miesten mestaruusliigavuosi alkoi sunnuntaina Hurrikaani-Loimaan 3-1-vierasvoitolla Lentopalloseura Ettasta. Tälle viikolle ovat luvassa kamppailu VaLePa-Etta sekä kaksi Hurrikaanin ja Lakkapaa.comin välistä koitosta.

Keskiviikkona VaLePan vieraaksi Ettan joukkueessa saapuu tuttu mies.

– Keskitorjuja Juha Aho voitti Suomen mestaruuden VaLePassa keväällä 2014. Muutaman vuoden pelitauon jälkeen Aho on palannut tositoimiin. Erittäin nopeatempoinen pateri läsähtelee voimalla edelleen parkettiin, VaLePa huomauttaa otteluennakossaan.

Loimaalla Hurrikaani ja Lakkapaa.com pelaavat lauantaina alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti. Ryhmät iskevät yhteen uudelleen sunnuntaina; mittelö on virallisesti Lakkapaa.comin kotiottelu.