Lentopalloilija Piia Korhonen pelasi nilkkavaivaisena – silti ottelun paras Italiassa

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Piia Korhonen on palannut nilkkavaivoista huolimatta näyttävästi ammattilaiskentille.

Loppuvuodesta 2020 Korhonen kärsi nilkkavammasta sen verran pahoin, että hän joutui jäämään sivuun Olbian otteluista Italian kakkosliigassa.

Viikonloppuna Olbia (Geovillage Hermaea Olbia) voitti Exacer Montalen erin 3-2. Korhonen teki vakuuttavat 24 pistettä ja sai ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Olbia kertoi, ettei suomalaishakkuri ole vielä täydessä vireessä.

– Korhonen oli kentällä nilkkakivuista huolimatta, seura vahvisti verkkosivuillaan.

Olbialla on Italian kakkosliigassa viisi voittoa ja kahdeksan tappiota. Saldo on melko erikoinen: 13 ottelusta lähes puolet, kuusi, on päättynyt 3-2-tulokseen. Olbialla on kaksi 3-2-voittoa.

Korhonen siirtyi Italiaan täksi kaudeksi. Hänestä tuli heti Olbian luottopelaaja. Kolme edellistä kautta Korhonen edusti Dresdner SC:tä Saksan Bundesliigassa. Parhaimmillaan hän kuului liigan merkittävimpiin hakkureihin, mutta ajoittain loukkaantumiset hidastivat menoa.

Eurasta kotoisin oleva Korhonen on ollut Suomen maajoukkueen paras hyökkääjäpelaaja jo hyvän aikaa, vaikka ikää on vasta 23 vuotta. Arvokisadebyytti tuli syksyllä 2019 EM-lopputurnauksessa. Korhonen oli Suomen selkeästi tuotteliain pelaaja tehtyään viidessä ottelussa kaikkiaan 76 pistettä.

Viimeiset Mestaruusliigan kautensa Korhonen pelasi HPK:ssa (nykyisin Hämeenlinnan Lentopallokerho). Italialaisesta tyylistä hän sai esimakua hämeenlinnalaisjoukkueen valmentajilta: Luca Chiappinilta ja Matteo Pentassuglialta.

Tshekin lentopalloliigassa Michaela Madsenin edustama Olomouc jatkaa sarjakärjessä, vaikka vuoden ensimmäinen kamppailu päättyi 2-3-vierastappioon Ostravalle. Madsen kuuluu joukkueen runkopelaajiin.

Venäjän miesten lentopalloliigassa on Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit kavunnut komeasti sarjakakkoseksi. Uuden vuoden puolella ovat tulleet täydet kolmen pisteen voitot Ufasta ja Nizhnevartovskista.

Belgian liigassa jyräävät tutusti suurseurat Maaseik (valmentajana Joel Banks) ja Roeselare. Passari Akseli Lankisen edustama Decospan Volley Team Menen on toki sekin hyvässä tikissä liigakolmosena. Viikonloppuna Lankinen kantoi passivastuun, ja joukkue väänsi arvokkaan 2-3-vierasvoiton Waremmesta.

EM-karsintojakin aletaan saada vihdoin uuteen vauhtiin. Sunnuntaina Pohjois-Makedonia voitti Bosnian ja Hertsegovinan erin 3-1 lohkon avausottelussa. Lohkossa pelaavat myös Turkki ja Tanska.

Toistaiseksi vain yksi EM-karsintalohko on saatu valmiiksi. Lohkovoiton ja kisapaikan otti Latvia. Yksi lentopallon EM-kisojen 2021 alkulohkoista käydään Tampereella. Suomen ohella järjestäjämaat ovat Viro, Puola ja Tshekki. Puola ja Tshekki isännöivät pudotuspelit.