Hämeenlinnan Lentopallokerho nousi kärkeen Mestaruusliigassa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon vire jatkuu vakuuttavana lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Keskiviikkona Kerho voitti kotonaan LiigaPlokin suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-17, 25-17 ja 25-14.

Uuden vuoden puolella Hämeenlinna on voittanut kaikki kolme otteluaan ja koonnut täydet yhdeksän sarjapistettä. Lokakuun 2020 puolivälin jälkeen joukkue on hävinnyt vain kerran.

Emmi Riikilä ja Julia Miniuk tekivät molemmat kotijoukkueelle 12 pistettä. Erica Di Maulo jakoi passit ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Keskiviikkoinen täysi pistepotti nosti Hämeenlinnan kärkeen Mestaruusliigassa. Liigaan tuli uusi kärkijoukkue pitkän tauon jälkeen, sillä LP Kangasala on johtanut naisten pääsarjaa käytännössä koko kauden.

Kangasala on silti edelleen kauden vakuuttavin joukkue – sillä on viisi ottelua vähemmän pelattuna kuin Hämeenlinnalla, ja koko kaudelta on vain yksi tappio. Kangasala hävisi nimenomaan Hämeenlinnalle.

Nouseminen takaisin kärkeen ei käy aivan helposti, sillä LP Kangasalan vuoden ensimmäinen vastustaja on kovatasoinen Pölkky Kuusamo. Odotettu kamppailu käydään ensi maanantaina Kangasalla.

Keskiviikkoillan toisessa ottelussa LP Viesti voitti kotonaan Nurmon Jymyn erin 3-0 ja hakkuri Iina Andrikopouloun 16 pisteen tahtiin. Viestin voittoputki venyi jo kahdeksan kamppailun mittaiseksi. Jymy on puolestaan voittanut vain yhden kymmenestä viime ottelustaan.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla VaLePa – Lentopalloseura Etta.