”Tämähän on jo perinne” – Mikko Esko ei aliarvioi 1-sarjalaista vastustajaa cupissa

Kuva: Kari Kautto

Lentopallon Suomen cupissa on vielä muutama välieräpaikka jaossa. Miesten hallitseva cupin mestari VaLePa kohtaa puolivälierässään 1-sarjan hallitsevan runkosarjan voittajan Lempo-Volleyn Lempäälässä lauantaina 16. tammikuuta kello 17.

Ennakkosuosikkia ei tarvitse kauaa miettiä. Pokaaliputkessa kotimaassa oleva VaLePa kohtasi pirkanmaalaisen naapurinsa 2010-luvulla kahdesti Suomen cupissa. LeKin nimellä pelannut lempääläisseura koki 3-0-tappiot 2016 ja 2018.

Tälläkään kertaa vierasjoukkue ei aio lähteä leikkimään. Siitä pitää huolen kaiken kokenut kapteeni Mikko Esko.

– Ottelun panoksena on, ei enempää eikä vähempää, kuin paikka cupin neljän parhaan joukkoon, joten ottelu on meille erittäin tärkeä, Esko alleviivaa.

Esko voi tarvittaessa kysellä ajo-ohjeita pelipaikalle omasta pukukopista, jossa tällä kaudella istuu Anssi Vesanen. Vesanen edusti seitsemän kautta LeKiä ja Lempoa.

– Kiva tulla taas Hakkariin pelaamaan. Tämähän on jo perinne, että melkein joka kausi pelataan Lempoa tai LeKiä vastaan cupissa tai treenipeleissä.

Joukkueet kohtasivat jo tämän vuoden syyskuussa harjoitusottelun merkeissä. VaLePa voitti kaikki neljä pelattua erää.

VaLePa pääsee nyt cupin otteluun paremmin valmistautuneena. Joukkue kohtasi loppiaisena Akaa-Volleyn treeniottelussa ja ottaa 14.1. Ettasta mittaa liigavuoden avauspelissään. Lempo-Volley pelasi edellisen kerran 1-sarjaa 22. marraskuuta. Koronaviruksen aiheuttamien siirtojen myötä tauko venyy lähes kahteen kuukauteen. Ykkössarjassa Lempo vietti joulutauon sijalla neljä.

– Leväten on joulutauko mennyt. Tämä ja viime viikko on taas menty vauhdilla treeneissä, Lempo-Volleyn yleispelaaja Tomi Rumpunen kertoo.

Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tuntee todennäköisesti VaLePan taktiset kuviot melko hyvin: onhan vierasjoukkueen apuvalmentajana velipoika Olli.

– Vastustaja on käytännössä parasta, mitä Suomessa on. Kun vertaa 1-sarjan vastustajiin, laatua on ja jokaiselle pelipaikalle.

– Kyllähän meidän täytyy lähteä riskillä, kovalla syötöllä. Tarvitaan onneakin. Mutta mennään peli kerrallaan, ihmeitäkin tapahtuu, Kunnari tuumii.

Ottelu pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä.

– Eihän se koskaan kivaa ole pelata ilman yleisöä. Mutta Romaniassa pelattiin käytännössä koko kausi ilman yleisöä, ja Ranskassakin. Toki niissä oli sentään muutamia kymmeniä katsojia, joten sinänsä uusi tilanne kyllä, Rumpunen pohjustaa.

Lähde: Lempo-Volley

Lempo-VaLePa-ottelusta on maksullinen lähetys Aamulehden verkkosivuilla.

Koska ottelu pelataan ilman yleisöä, liven katsojat voivat tukea Lempon toimintaa 5 euron arvoisella virtuaalilipulla, lisäohjeita tästä.