Loukkaantuminen: lentopalloilija Jessica Salminen pitkään sivussa

Kuva: Nurmon Jymy

Lentopallon Mestaruusliigassa Jessica Salminen joutuu loukkaantumisen vuoksi pitkälle sairauslomalle.

Yleispelaaja Salminen edustaa Nurmon Jymyä (JymyVolleyta). Seura tiedotti pelaajan loukkaantumisesta keskiviikkona.

– Salminen on saanut alaraajavamman harjoitustilanteessa ja on useamman viikon ajan poissa joukkueen vahvuudesta. Jalan kuntoutus on aloitettu, ja Salminen pyrkii palaamaan takaisin joukkueen vahvuuteen vielä tämän kauden aikana, Jymy selvensi.

Kuluvalla kaudella Salminen, 19, on pelannut 15 liigaottelussa ja tehnyt niissä yhteensä 39 pistettä. Häneltä sujuu myös liberon tontti.

Entuudestaan Jymyltä on sivussa kokenut passari Annina Keinonen, joka jäi terveyssyistä pois kokoonpanosta viime vuoden loppupuolella. Jymy tarvitsee nyt kaikkia pelaajiaan, sillä tuloskunto on alavireinen. Kymmenestä viime ottelustaan nurmolaisryhmä on voittanut vain yhden. Keskiviikkona tuli Salossa 0-3-tappio LP Viestille.

Kari Raatikainen, Jymyn valmentaja, myönsi joukkueensa heikon kohdan.

– Sama ongelma edelleen, eli hyökkääminen ja sen tehojen puute. Se tekee pelaamisestamme aika haastavaa. Pelkästään torjumalla, syöttämällä ja puolustamalla ei voiteta, Raatikainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

LP Viestin voittoputki puolestaan venyi jo kahdeksan kamppailun mittaiseksi. Kovassa tikissä on myös Hämeenlinnan Lentopallokerho, joka keskiviikkona voitti kotonaan LiigaPlokin suoraan erin 3-0.

Uuden vuoden puolella Hämeenlinna on voittanut kaikki kolme otteluaan ja koonnut täydet yhdeksän sarjapistettä. Lokakuun 2020 puolivälin jälkeen joukkue on hävinnyt vain kerran.

Keskiviikkoinen täysi pistepotti nosti Hämeenlinnan kärkeen Mestaruusliigassa. Liigaan tuli uusi kärkijoukkue pitkän tauon jälkeen, sillä LP Kangasala on johtanut naisten pääsarjaa käytännössä koko kauden.

Kangasalalla on tosin viisi ottelua vähemmän pelattuna kuin Hämeenlinnalla, ja koko kaudelta on vain yksi tappio. Kangasala hävisi nimenomaan Hämeenlinnalle.

Nouseminen takaisin kärkeen ei käy aivan helposti, sillä LP Kangasalan vuoden ensimmäinen vastustaja on kovatasoinen Pölkky Kuusamo. Odotettu kamppailu käydään ensi maanantaina Kangasalla.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla VaLePa – Lentopalloseura Etta.