Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Akaa tuulettaa nyt ilman Markkus Keeliä. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Akaa-Volley menetti ykköspassarinsa juuri ennen joukkueen historian ensimmäistä Suomen cupin lopputurnausta. Viron maajoukkuepassari Markkus Keel siirtyy Ranskan liigaan.

– Näin on. Uusi osoitteeni on Nizza, Keel vahvisti Akaa-Volleyn tiedotteessa.

Kun Nizzan ykköspassari loukkaantui ja joutui sivuun loppukaudeksi, seurajohdon piti tehdä nopeita ratkaisuja.

– Pelaaja-agentti otti yhteyttä viime perjantaina, ja päätös oli tehtävä nopeasti. Viikonloppuna neuvottelin Akaa-Volleyn kanssa hommat selviksi ja ilmoitin saapuvani Nizzaan välittömästi. Katsoin, että urani kannalta tämä on paras ratkaisu, paljastaa Keel.

Akaa-Volleyn peliä pyörittää tästedes Mikko Kuusela, joka on palvellut seuraa jo usean vuoden ajan. Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen sanoo seuran olleen myötämielinen Keelin siirrolle.

– Keelin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Seuran johto ymmärtää, että kun 25-vuotias pelaaja saa tarjouksen yhdestä Euroopan huippuliigoista, uran kehityksen tielle ei kannata laittaa esteitä, selvittää Mahlanen.

Mahlasen mukaan toisen passarin etsintä käynnistyy välittömästi. Mitä ilmeisemmin joukkue kuitenkin lähtee cupin lopputurnaukseen yhdellä passarilla. Suomen cupin (Finnish Teknikum Cup) ratkaisuottelut pelataan Tampereen Kauppi Sports Centerissä tammikuun lopussa. Välierät ovat Akaa-VaLePa ja Hurrikaani-Loimaa – Savo Volley.

Maajoukkuetason liikehdintää on myös Kokkolassa. Hakkuri Antti Ropponen on liittynyt Kokkolan Tiikerien vahvuuteen. Ropposen oli määrä siirtyä täksi kaudeksi Sveitsin liigaan, mutta loukkaantuminen ja sitä seurannut hidas kuntoutuminen muuttivat suunnitelmat.

– Pikkuhiljaa, nousujohteisesti mennään. Nopeuden ja räjähtävyyden saaminen kohdilleen on pidempi projekti, mutta on tässä hikeä virrannut jonkin verran. Ropponen on nyt aika innoissaan jo reeneistäkin, Ropponen sanoi Tiikerien YouTube-kanavalla.

Ropponen, maajoukkuemies ja kaksinkertainen Suomen mestari, on viimeksi pelannut Hurrikaani-Loimaassa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Oriveden Ponnistus kiinnitti vahvistukseksi Alexia Kalantaridoun aiemmin tammikuussa. Kalantaridoulla on kokemusta Kreikan maajoukkueesta ja suurseura Olympiakosista. Lisäksi hän on edustanut toista tunnettua seuraa, AO Thirasia.

Mestaruusliigassa Kalantaridou on päässyt pelaamaan kahdessa ottelussa. Sunnuntaisessa 3-2-voitossa LiigaPlokista tuli jo lupaavat 15 pistettä.