Tuomas Sammelvuo iloitsee yleisön pääsystä katsomoon: ”Yleisön tuki on meille kaikkein tärkeintä”

Kuva: FIVB

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo pääsee pitkästä aikaa esiintymään yleisön eteen Venäjän liigassa.

Koronavirusnäkymät ovat hellittäneet sen verran, että Pietarin Zenitin otteluihin pääsee jo yleisöä. Sammelvuon valmentamalla Zenitillä on edessään Kazanin Zenitin kohtaaminen.

– Se on todella vaikea ottelu, joten on todella siistiä, että pääsemme pelaamaan sen faneille. Yleisön tuki on meille kaikkein tärkeintä. Hienoa päästä pelaamaan oikeaan lentopalloilmapiiriin, Sammelvuo fiilisteli seuransa verkkosivuilla.

Pietarin Zenit on päässyt loistovireeseen Venäjän Superliigassa. Viikonloppuna Zenit voitti hallitsevan mestarin Lokomotiv Novosibirskin – vieraskentällä ja suoraan erin 3-0.

– Ottelu oli todella, todella hyvä! Olen kiitollinen joukkueelle, jokainen valmistautui erittäin hyvin. Olimme vastustajaa paljon parempia aloitussyötössä ja vastaanotossa. Lisäksi hyökkäsimme korkealla prosentilla ja saimme Lokomotivin hyökkäyksiä torjunnalla kiinni, kertasi Sammelvuo.

Zenitin avainpelaajia voitto-ottelussa olivat Venäjän maajoukkuemiehet, hakkuri Viktor Poletajev ja yleispelaaja Egor Kliuka.

Venäjän Superliigassa Zenit on toisena. Sarjaa johtaa Sammelvuon ja Lauri Kermisen entinen joukkue Kuzbass Kemerovo. Kermisen nykyinen ryhmä, Moskovan Dynamo, on kolmantena. Nimivahva Kazanin Zenit on ollut viime viikot vaikeuksissa. Sijoitus sarjassa on neljäs.

Sammelvuolle ja Pietarin Zenitille tulevat viikot ovat vähintäänkin haasteelliset. Pietarilaisjoukkue kohtaa Kazanin Zenitin ja Kuzbass Kemerovon sekä Moskovan Dynamon kahdesti.

Lisäksi edessä on mielenkiintoinen haaste Euroopan kentillä. Zenit pelaa eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa belgialaista Maaseikia vastaan. Maaseikia valmentaa Joel Banks. Juuri Banks korvasi Sammelvuon, kun tämä siirtyi Suomen maajoukkueen päävalmentajan tehtävästä Venäjän maajoukkueen leipiin.

Jos aikataulu pitää, Zenit ja Maaseik kohtaavat CEV Cupin välierän ensimmäisessä osaottelussa 23. helmikuuta. Toinen välierä on Moskovan Dynamo – Montpellier.