Hämeenlinnan Lentopallokerhon tähtipelaaja loukkaantui

Hämeenlinnan Lentopallokerhon keskitorjuja Julia Miniuk loukkaantui ikävästi Mestaruusliigan ottelussa tiistaina.

Hämeenlinnan ja Pölkky Kuusamon välisen ottelun neljännessä erässä Miniukin oikea nilkka vääntyi pelitilanteessa. Hän sai välittömästi ensiavun kentän laidalla. Bettina Yli-Sissala korvasi kentällä Miniukin.

Valkovenäläinen Miniuk, 20, kuuluu Mestaruusliigan parhaisiin keskitorjujiin. Ennen tiistaista ottelua hän johti liigan torjuntapistetilastoa ylivoimaisesti.

Hämeenlinnaan Miniuk hankittiin viime tingassa ennen kauden alkua Venessa Loukosen loukkaannuttua. Mestaruusliigaa valkovenäläinen on pelannut aiemmin LP Kangasalan joukkueessa.

Vaikka Kerho meni hieman tolaltaan loukkaantumisen jälkeen, pystyi se kaapimaan 3-2-kotivoiton tärkeässä kärkipään kamppailussa. Maajoukkuepelaaja Yasmine Madsen oli huippuvireessä ja teki 32 pistettä. Pölkyn pisteykköseksi ponnisti Polina Malik (22).

Naisten liigassa on kärkijoukkue vaihtunut kolme kertaa vajaan viikon sisään. Hämeenlinna nousi paalulle viime keskiviikkona ja LP Kangasala maanantaina voitettuaan Pölkyn. Nyt kahden sarjapisteen saldo riitti Hämeenlinnalle nousemiseen kärkeen.

LP Kangasalalla on silti edelleen selkeä etulyöntiasema, sillä se on pelannut viisi ottelua vähemmän kuin Hämeenlinna. Pölkky on sarjassa kolmantena ja LP Viesti neljäntenä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona harvinaisella, lähes täydellä ottelukierroksella. Ohjelmassa ovat kamppailut WoVo-Kuortane, LP Viesti – LP Kangasala, LP-Vampula – Hämeenlinna, Jymy–LiigaPloki ja Puijo Wolley – OrPo.

Miesten Mestaruusliigaa on tulossa lauantaina, jolloin pelataan kolme ottelua.