Savo Volley on noussut kärkeen lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: Savo Volley / Tapio Hartikainen

Savo Volley on palannut kärkeen lentopallon Mestaruusliigassa.

Perjantai-iltana Savo Volley voitti kotiottelussaan Vantaa Ducksin. Kamppailu Pielavedellä päättyi suoraan erin 3-0.

Erät päätyivät savolaisisäntien hyväksi pistein 25-20, 25-22 ja 25-19.

Vantaa Ducks pysyi pääosin hyvin Savon vauhdissa, mutta kotijoukkue oli huomattavasti vahvempi silloin, kun elettiin ratkaisuhetkiä. Tuntuviin esimerkki oli avauserä, jonka loppuhetket Savo vei pistein 6-1.

Savon tehokkain oli Olli-Pekka Ojansivu (+8), ja eniten pisteitä teki Antti Siltala (15). Malachi Murch hoiti vastaanoton hyvin ja teki oheen kuusi pistettä. Joonas Jokela hakkuroi Ducksille 15 pistettä, mutta virheet laskivat tehokkuutta.

Sarjataulukossa Savo ohitti pisteellä VaLePan ja harppasi kärkeen. Savo Volleyn ote kirposi hetkeksi viime vuoden puolella, ja joukkue hävisi VaLePalle selkeästi 0-3. Muut ottelunsa Savo onkin tällä kaudella voittanut.

Ducksilta katkesi viiden ottelun mittainen voittoputki. Vantaalaisryhmä on liigassa kuudentena.

Perjantain toisessa ottelussa Akaa-Volley kukisti kotonaan Lentopalloseura Ettan puhtaasti 3-0.

– Oli vähän tahmeata. Ei toteutettu sitä, mitä osataan tehdä. Taitaa olla pääkopasta kiinni. Vastaanotto kyllä antoi riittävät mahdollisuudet pelata laadukasta hyökkäyspeliä, mutta ei ihan onnistuttu siinä, Ettan passari Joel Laakso totesi lehdistötilaisuudessa.

Joukkueiden pisteykköset olivat Akaan Urpo Sivula (21) ja Ettan Jan Helenius (12). Akaan nuori passari Saku Tuomivaara pääsi piipahtamaan kentällä ja sai liigadebyytin tililleen. Kaksoisedustuksen omaava pelaaja edustaa etupäässä 1-sarjan Lempo-Volleyta.

Akaa-Volley on sarjassa neljäntenä ja Etta seitsemäntenä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kahdella miesten ja kahdella naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 5.2.2021

Savo-Ducks 3-0
Akaa-Etta 3-0