Lentopallovalmentaja Jussi Heino sopimukseen – ”Rautainen ammattilainen”

Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallon Mestaruusliigassa Jussi Heino jatkaa Hurrikaani-Loimaan päävalmentajana.

Hurrikaani tiedotti lauantaina tehneensä Heinon kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Sopimukseen sisältyy optio peräti kolmesta lisävuodesta.

Heino aloitti Hurrikaanin päävalmentajana kaudella 2018-2019. Molemmilla kausillaan Heino on johdattanut joukkueen runkosarjan voittoon. Keväällä 2019 tuli SM-pronssia.

Alun perin Heino hyppäsi Hurrikaanin peräsimeen vetämään kolmen vuoden mittaista projektia, jonka kulmakiviin kuuluu nuorien pelaajien kasvattaminen ja kehittäminen. Tässä Heino ja muu valmennustiimi on seuran mukaan onnistunut erittäin hienosti.

Hurrikaani-Loimaan puheenjohtaja Harri Syväsalmi on mielissään jatkosopimuksesta.

– Lentopallossa joukkueen ja pelaajan kehittyminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja laadukasta valmentamista. Jussi Heino tiimeineen on tehnyt hienoa työtä Hurrikaani-Loimaassa kolmen vuoden ajan, ja olemme iloisia, että tämä työ voi jatkua, Syväsalmi sanoo Hurrikaanin tiedotteessa.

– Uskomme, että tämä antaa pelaajillemme, koko joukkueelle, loimaalaisfaneille ja yhteistyökumppaneillemme positiiviset odotukset myös tuleville kausille.

Hurrikaanilla on vahva halu jatkaa valitsemallaan tiellä nuorten pelaajien kehittäjänä. Toiminnanjohtaja Anssi Rämö kutsuu Heinoa ”rautaiseksi ammattilaiseksi”.

– Hänellä on kova vaatimustaso harjoittelun suhteen. Tämän lisäksi luottamus sekä kunnioitus valmennuksen ja seuranjohdon välillä on erittäin vahva. Työskentely on helppoa, kun molemmat ajattelevat asioista samalla tavalla ja tavoitteet ovat samalla linjalla, Rämö kuvailee.

Uusi sopimus oli päävalmentaja Heinolle helppo ratkaisu. Päätöstä ei tarvinnut pitkään miettiä.

– Kaikki on sujunut omalta osaltani sovitusti. Omat ja seuran näkemykset siitä, mihin suuntaan joukkuetta halutaan viedä, ovat yhteneväiset. Ja itsellä riittää intoa tehdä näitä töitä, myhäilee Heino.

Heino, joka täyttää huhtikuussa 50 vuotta, on valmentanut myös Tampereen Isku-Volleyta (Rantaperkiön Isku) ja toiminut Suomen maajoukkueen kakkosvalmentajana. Pelaajaurallaan hän edusti Suomea 152 maaottelussa ja pelasi vuosia ammattilaisena ulkomailla.