Sappi kiehahti, valmentaja katsomoon – ”Myönnän virheeni ja pyydän sitä anteeksi”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütsepp joutui seuraamaan suurimman osan lauantaisesta ottelusta katsomossa.

Ensimmäisen erän tilanteessa 8-13 sattui verkolla epäselvä tilanne, joka sai Lüütseppin sapen kiehahtamaan. Tuomarin tulkinnan mukaan Lüütseppin käytös tilanteessa oli ulosajon arvoinen.

– Myönnän virheeni ja pyydän sitä anteeksi. Mutta minusta varoitus tai sitten punainen kortti ja piste vastustajalle olisi riittänyt rangaistukseksi, sanoi Lüütsepp ottelun jälkeen.

Lauantaina Toijalassa sarjakärki Savo Volley voitti suoraan erin 3-0. Savolaisten hakkurina pelasi Olli Saarenmaa, koska maajoukkuemies Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli joutunut jäämään matkalta pois.

Savon valmentaja Timo Tolvanen huojensi yleisöä ja kertoi, ettei ainakaan maailmaa riivaavasta koronaviruksesta ole kyse.

– Lelu on flunssainen ja huilaa kotonaan. Ei onneksi ole mitään tekemistä koronaviruksen kanssa, Tolvanen valotti.

Lentopallon Mestaruusliigan kärkipaikkaa pitävä Savo Volley on hävinnyt kaudella vain yhden ottelun. Lauantainakin Tolvasen valmennettavat nostivat akaalaisten aloitukset tarkasti passari Fedor Ivanovin hyppysiin. Maajoukkuepassari ruokki etenkin huippuvireistä Antti Siltalaa, joka hyökkäsi tehokkaasti ja palkittiin joukkueensa parhaana.

Siltalan ohella ottelun ehdottomiin onnistujiin nousi Savon libero Niklas Breilin, joka esitti huikeaa vastaanotto- ja kenttäpuolustuspeliä.

Akaa-Volleyn yleispelaajat Joni Mikkonen ja Eetu Pennanen pysyivät hyvin savolaiskyydissä mukana, ja Markus Kaurto jatkoi tasaisen varmaa työskentelyään. Hakkuri Urpo Sivula ei sen sijaan löytänyt hyökkäyksiin tuttua tarkkuutta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo kaatoi kotonaan LP-Vampulan 3-0. LiigaPloki, jonka valmentaja Mikko Pesonen oli syrjässä sairauskohtauksen takia, kävi hakemassa 3-1-voiton rovaniemeläiseltä Woman Volleylta.

Lähde: Akaa-Volleyn tiedote / Harri Mattila