Valmentaja sairaalassa – LiigaPloki hoiti Lapin-matkan kunnialla

Kuva: Jouni Ronkainen

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPloki pelasi vierasottelun ilman päävalmentajaansa ja vastasi haasteeseen kunniakkaasti.

Lauantaina LiigaPloki voitti Rovaniemellä paikallisen Woman Volleyn erin 3-1.

Perjantaina LiigaPloki kertoi, että päävalmentaja Mikko Pesonen oli joutunut sairauskohtauksen vuoksi sairaalahoitoon. Hän palaa tositoimeen mahdollisesti jo ensi viikolla.

Lauantaisessa ottelussa Jaidyn Blanchfield oli jälleen LiigaPlokin avainpelaaja. Hän teki 20 pistettä, ja Jaelyn Keene säesti 18 pinnallaan. WoVon hakkuri Saana Lindgren viimeisteli ottelun korkeimman henkilökohtaisen pistemäärän 27.

LiigaPlokin väliaikaisen päävalmentajavastuun kantoi Valtteri Jääskeläinen.

Nousuvireinen LP-Vampula ei päässyt parhaalla kokoonpanollaan Kuusamoon. Kotijoukkue Pölkky Kuusamo veikin ottelun nimiinsä suoraan erin 3-0. Ensimmäinen erä oli tasainen (27-25), mutta kaksi muuta menivät Pölkylle selvästi.

Parhaat pisteentekijät olivat Pölkyn Polina Malik (17) ja Vampulan Jutta Riikonen (12).

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volley vahvisti liigajohtoaan. Akaa-Volley pelasi kauttaaltaan alavireisesti, ja Savo haki Toijalasta täyden vieraspistepotin 3-0-tuloksella.

Savo otti verrattain helpon voiton, vaikka aloituskokoonpanossa oli vähemmän pelanneita kasvoja kuten Mikko Räsänen ja Olli Saarenmaa. Kokenut Antti Siltala hoiteli hyökkäystehot. Passit jakoi luotettavasti Fedor Ivanov.

Miesten pääsarjaa Savo Volley johtaa neljän pisteen erolla VaLePaan. Savolla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina yhdellä miesten ottelulla ja kahdella naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 13.2.2021

Akaa-Volley – Savo Volley 0-3

Woman Volley – LiigaPloki 1-3
Pölkky Kuusamo – LP-Vampula 3-0