Hurrikaani-Loimaa hätisti alkukauden peikot ja löysi tasonsa – viime tappiosta yli kolme kuukautta

Samuli Kaislasalo iski Lindemans Aalstin paidassa Mestarien liigaa 2020. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa on noussut korkealle tasolleen. Voittoputki jatkui perjantaina.

Hurrikaani voitti vierasottelussa Kokkolan Tiikerit suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-19, 25-22 ja 25-23.

Kauden alku oli loimaalaisjoukkueelle vaikea – ainakin osittain suuren vaihtuvuuden takia – mutta nyt kahdeksan viime ottelua ovat tuoneet vain voittoja. Vaikka välissä oli pitkä, ylimääräinen sarjatauko, on kuvaavaa, että Hurrikaani on viimeksi hävinnyt liigassa 8. marraskuuta 2020.

Perjantaina Hurrikaani-passari Santeri Välimaan ja hakkuri Samuli Kaislasalon välinen akseli toimi loistavasti. Välimaa ruokki, ja Kaislasalo nakutteli ottelun lyhyyteen nähden oivallisen pistesaldon 19.

Valmentaja Jussi Heino, joka teki äskettäin jatkosopimuksen Hurrikaanin kanssa, oli tyytyväinen varsinkin alkuun.

– Ottelu lähti pirun hyvin liikkeelle. Otettiin Ranen (Tiikerien hakkuri Antti Ropponen) ensimmäinen peippi kiinni, ja jatkossa pelattiin rauhassa ja tehtiin, mitä oli sovittu, Heino sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Kolmannessa erässä meinasi ajatus karata jo seuraavaan otteluun. Kokonaisuutena meiltä vahva ja kompakti peli. Olen erittäin tyytyväinen, etenkin kun vastaanotto- ja liberopeli onnistuivat hyvin.

Vastaanottajina pelasivat Tapio Toiviainen ja Niklas Seppänen, liberoina Peter Vuorinen ja Matti Toivola.

Runkosarjassa Hurrikaani kohtaa vielä Akaa-Volleyn vieraissa ja VaLePan kotona. Savo Volley johtaa Mestaruusliigaa pisteen erolla VaLePaan.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina yhdellä miesten ottelulla ja kahdella naisten kamppailulla. LiigaPloki lähtee Woman Volley -vierasotteluun apuvalmentajan luotsaamana, sillä päävalmentaja Mikko Pesonen joutui sairaalahoitoon. Lue tästä lisää.