Lentopallon Mestarien liiga 2021: puolivälierät arvottu

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigassa ovat kauden 16 parasta joukkuetta selvillä.

Alkulohkojen jälkeen kahdeksan joukkuetta jatkoi puolivälieriin miesten ja naisten Mestarien liigassa. Euroopan lentopalloliitto CEV arpoi puolivälierät perjantaina Luxemburgissa.

Sekä miesten että naisten liigan puolivälieriin tulee kihelmöivät italialaiskohtaamiset. Miesten Mestarien liigassa Modena ottaa mittaa Perugiasta. Naisten liigassa puolestaan kohtaavat Scandicci ja Conegliano.

Puolivälierät on määrä pelata kaksiosaisin otteluin alkaen 23. helmikuuta. Seuraavana käydään välierät, ja mestaruudet ratkeavat yksittäisissä otteluissa vapunpäivänä.

Suomalaisista Mestarien liigassa pääsivät kentälle Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen (Nantes), Michaela Madsen (Olomouc) sekä Roosa Koskelo (Stuttgart). Nantes ja Stuttgart ottivat molemmat kaksi otteluvoittoa. Olomouc hävisi kaikki kuusi mittelöään, mutta päätti taipaleensa kunnialla ottamalla erän niin Novaralta kuin Kazanin Dynamolta.

Alanko, Madsen ja Koskelo kuuluvat joukkueidensa runkopelaajiin. Kokkonenkin saa mukavasti vastuuta ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan.

Passari Eemi Tervaportin edustamalla Jastrzebski Wegielillä oli paikka Mestarien liigaan, mutta joukkue ei pystynyt osallistumaan koronavirusongelmien vuoksi. Tervaportti oli valitettavasti yksi koronavirustartunnan saaneista.

Koronaviruspandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi lentopallon Mestarien liigassa alkulohkot pelattiin kahtena keskitettynä osaturnauksena.

Lentopallon Mestarien liiga 2021, puolivälierät

Miehet

PGE Skra Belchatow – Kazanin Zenit
Cucine Lube Civitanova – Grupa Azoty Kędzierzyn Koźle
Berlin Recycling Volleys – Trentino Itas
Leo Shoes Modena – Sir Sicoma Monini Perugia

Naiset

Fenerbahçe Opet Istanbul – Igor Gorgonzola Novara
Savino Del Bene Scandicci – A. Carraro Imoco Conegliano
Grupa Azoty Chemik PoliceVakifBank Istanbul
Unet E-Work Busto ArsizioEczacibasi VitrA Istanbul