Lentopalloilija Suvi Kokkosen tähti nousussa Euroopan parhaassa kilpailussa – ”Joka tytön unelma”

Kuva: CEV.eu

Suvi Kokkosen ja Kaisa Alangon taival lentopallon Mestarien liigan kaudella on ohi.

Suomalaiskaksikon edustama ranskalaisjoukkue Nantes kohtasi alkulohkossaan kivikovat Coneglianon ja Fenerbahcen, joilta ei kaksinkertaisessa sarjassa irronnut erääkään.

Slovenialaisen Calcit Kamnikin Nantes sen sijaan hoiteli tyylikkäästi. Ensimmäinen ottelu päättyi Nantesille 3-0 ja toinen torstaina 3-1. Toisen osaturnauksen Nantes pääsi pelaamaan kotikentällään.

Passari Alanko, Suomen paras lentopalloilija 2020, kuuluu Nantesin ehdottomiin luottohahmoihin. Nuori yleispelaaja Kokkonen pelaa puolestaan ensimmäistä ammattilaisvuottaan – ja tekee sen vähintäänkin lupaavasti.

Tämän viikon kolmessa ottelussa Kokkonen oli avauskokoonpanossa jokaisessa. Pisterintamalla hän teki tasaista työtä. Kaikissa kamppailuissa syntyi 9 pistettä eli 27 kaikkiaan. Vielä kiinnostavampi seikka on tehokkuus: Suvi vältti turhat virheet, ja oma peli päätyi 14 pinnaa plussalle.

Mestarien liiga, Euroopan tärkein seurajoukkuekilpailu, maistuu Kokkoselle.

– Nämä ottelut ovat jokaisen tytön unelma, Kokkonen sanoi Nantesin videossa.

– Olen todella innoissani jokaisesta pelistä, mutta jännitän tietysti myös paljon. Olen kuitenkin iloinen, että olen saanut tilaisuuden pelata aloituskuusikossa.

Laukaasta kotoisin oleva Kokkonen siirtyi täksi kaudeksi Nantesiin. Hänestä tuli seurahistorian neljäs suomalaispelaaja. Peliä johtaa passari Alanko, ja aiemmin Nantesissa vaikuttivat (sittemmin uransa päättäneet) Laura Pihlajamäki ja Pauliina Vilponen.

Kotoisessa liigassa Kokkonen pelasi Hämeenlinnan väreissä. Hän pääsi heti ensimmäisenä liigavuonnaan, kaudella 2017-2018, tuulettamaan Suomen mestaruutta HPK:ssa (nyk. Lentopallokerho). Hämeenlinnassa hän teki myös Mestarien liiga -debyyttinsä.

Kokkonen kuuluu luottopelaajiin Suomen maajoukkueessa. Arvokisadebyyttinsä hän teki lentopallon EM-kisoissa syksyllä 2019.