Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat: näin käy puolivälierissä

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 10. maaliskuuta.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmos ja Raision Loimu jäivät pudotuspeleistä.

Seuraavassa katsaus puolivälierien jokaiseen ottelusarjaan.

Savo Volley – Lakkapaa.com: Savo Volley voitti runkosarjan näytöstyyliin, joten tässä ottelusarjassa on vain yksi ennakkosuosikki.

Savolla on heittää kentälle kovatasoinen kuusikko. Liberopeli toimii, ja vaihtoehtoja penkiltäkin löytyy. Lakkapaa.com pelasi olosuhteisiin nähden hyvän kauden, mutta pelaajamateriaali ei edes lähentele Savon laadukkuutta.

Hakkurimittelöstä Lelu Ojansivu vastaan Eetu Häyrinen tulee kiinnostava. Kahdella edelliskaudella molemmat pelasivat Savo Volleyssa. Lakkapaa.comin valmentaja Jukka Tuovinen siirtyi Häyrisen tavoin Savosta Rovaniemelle täksi kaudeksi.

Lakkapaa.com pystyy varmastikin kiusoittelemaan runkosarjavoittajaa aika ajoin, ja pari erävoittoa olisi rovaniemeläisryhmälle positiivinen päätös kaudelle. Savo Volley voittanee suoraan 2-0.

VaLePa – Lentopalloseura Etta: Kahden vuoden takaiset loppuotteluvastustajat kohtaavat jälleen. Keväällä 2019 VaLePa vei mestaruuden, ja ottelusarjan voittoa odotetaan nytkin.

Runkosarjan lopussa VaLePa hävisi neljästä viimeisestä ottelustaan kolme. Tästä tilastosta ei kannata vetää suuriakaan johtopäätöksiä. Sastamalassa on koossa vahva miehistö, joka taistelee jälleen kerran Suomen mestaruudesta.

Ettan kausi ei häikäissyt tasaisuudellaan, mutta Olli Kuoksan valmentama tiimi pelaa parhaimmillaan oivaa lentopalloa. Aleksi Muukkonen on hakkurina melkoinen lupaus.

Jos Etta saa hurmoksen päälle, voi se ottaa yhden otteluvoiton. VaLePa silti välieriin.

Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks: Hurrikaani lähtee suosikkina liigan ainoata pääkaupunkiseudun joukkuetta vastaan. Ducksilla on yllätyssauma.

Alkukausi oli Hurrikaanilta materiaaliin nähden heikko, mutta valmentaja Jussi Heino taikoi joukkueen voittokuntoon. Runkosarjan lopulla Hurrikaani olikin sarjan parhaimmistoa.

Ducksin kausi oli yllättävänkin tasapainoinen, vaikkei tulosluettelo sitä välttämättä kerro. Vantaalla pelaa taisteleva nippu, ja pari tähtitason kaveriakin löytyy.

Hakkuritaistelu on jokaisessa puolivälieräsarjassa todella mielenkiintoinen – tässä sarjassa ehkä kaikkein mielenkiintoisin. Hurrikaanin Samuli Kaislasalo ja Ducksin Joonas Jokela ovat eteenpäin meneviä urheilijoita, joiden mielessä on haastaminen paikasta lentopallon EM-kisoihin.

Hurrikaani on vahva ehdokas neljän parhaan joukkoon, mutta täyteen kolmeen otteluun voi mennä.

Kokkolan Tiikerit – Akaa-Volley: Kokkola-Akaa-akselilla pelattaneen tasaväkisin puolivälieräsarja vuosimallia 2021.

Pienen notkahduksen jälkeen Tiikerit on tehnyt uutta nousua tasaisen varmasti muutaman vuoden ajan. Vihdoin on Tiikerit valmis taistelemaan mitaleista. Hakkuri Antti Ropposen mukaantulo uuden vuoden puolella on yksi piristysruiske lisää.

Vaikka Akaa on vakiinnuttamassa paikkaa liigan yläkastiin, on hyvä muistaa, ettei senkään liiganoususta ole kauan. Myös Akaassa kehitystyötä tehdään järkevästi – tavoitteellisesti mutta maltillisesti.

Akaalla on esitellä huomattavasti nimekkäämpi porukka kuin Tiikereillä. Nyt jyrää kuitenkin nälkäinen ja raikas lentopalloilu, ja Tiikerit loikkaa välieriin.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspeleissä kaikki neljä puolivälieräsarjaa käynnistyvät keskiviikkona.

Naisten pudotuspelit alkoivat sunnuntaina 7. maaliskuuta. Lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, puolivälierät 2021

Miesten Mestaruusliiga

Savo Volley – Lakkapaa.com
VaLePa – Lentopalloseura Etta
Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks
Kokkolan Tiikerit – Akaa-Volley

Naisten Mestaruusliiga

LP Kangasala – Nurmon Jymy
LP Viesti – LP-Vampula
Hämeenlinnan Lentopallokerho – LiigaPloki
Pölkky Kuusamo – OrPo

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.