Lentopallon Mestaruusliiga: pudotuspelien ensimmäiset ottelut pelattu

Kuva: Antti Kaskinen

Pudotuspelit ovat käynnistyneet lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Ensimmäiset puolivälieräottelut käytiin sunnuntaina.

LP Kangasala, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo avasivat ottelusarjat voitoilla. Kangasala hoiteli hommansa odotetun selkeästi, mutta Pihtiputaalla ja Orivedellä pelattiin täydet viisi erää.

Hämeenlinna kaatoi Pihtiputaalla paikallisen LiigaPlokin erin 3-2. LiigaPlokin tie runkosarjassa oli vähintäänkin kuoppainen, mutta joukkue näyttää kasanneen itsensä mallikkaasti kauden tärkeimpiä otteluita varten.

Sunnuntaista ottelusarja-avausta LiigaPloki jopa johti erin 2-1, mutta Kerho tuli ohi vietyään kaksi viimeistä erää pistein 25-14 ja 15-9.

Hakkuri Yasmine Madsen oli Hämeenlinnan tehopakkaus. Hän oli sekä tehokkain (+12) että pisteidentekijänä ykkönen (18). Lauren Matias teki LiigaPlokille niin ikään 18 pistettä, mutta henkilökohtaisia virheitä tuli liikaa. Sanni Rantanen pelasi keskitorjujana vahvasti.

OrPo taisteli hienosti kotikentällään Pölkkyä vastaan. Eriä voitettiin vuorotahtiin. Viidennen ja ratkaisseen Pölkky vei hyväkseen pistein 15-11.

Pölkyn Polina Malik (26) ja OrPon Isidora Ubavic (23) olivat joukkueidensa ahkerimmat pistenikkarit. Myös OrPon kokenut keskitorjuja Kaisa Nyman oli hyvässä tikissä.

Kuten odotettua, Nurmon Jymyllä ei ollut mitään sanansijaa runkosarjavoittaja LP Kangasalaa vastaan. Kangasala voitti kotikentällään 3-0.

Ottelussa Jymy sai yhteensä vain 34 pistettä eli keskimäärin noin 11 erää kohden. Kangasalan hyökkäyksessä tulitusta johti hakkuri Jody Larson 16 pisteellään.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Woman Volley ja Puijo Wolley jäivät pudotuspeleistä. Neljäs puolivälieräsarja, LP Viesti – LP-Vampula, alkaa vasta tiistaina.

Miesten pudotuspelit alkavat keskiviikkona 10. maaliskuuta. Lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, puolivälierät 2021

Miesten Mestaruusliiga

Savo Volley – Lakkapaa.com
VaLePa – Lentopalloseura Etta
Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks
Kokkolan Tiikerit – Akaa-Volley

Naisten Mestaruusliiga

LP Kangasala – Nurmon Jymy 3-0, voitot 1-0
LP Viesti – LP-Vampula alkaa 9.3.
LiigaPloki – Hämeenlinnan Lentopallokerho 2-3, voitot 0-1
OrPo – Pölkky Kuusamo 2-3, voitot 0-1