Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat: näin käy puolivälierissä

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelit käynnistyvät sunnuntaina 7. maaliskuuta.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Woman Volley ja Puijo Wolley jäivät pudotuspeleistä.

Seuraavassa katsaus puolivälierien jokaiseen ottelusarjaan.

LP Kangasala – Nurmon Jymy: Ottelusarjan kääntyminen nurmolaisjoukkueen hyväksi olisi nimen mukaisesti jymypaukku. Kangasala voitti runkosarjan ylivoimaisesti ja pystyi kaapimaan voittoja kokoonpanoa kierrätettyäänkin.

Jymy pelasi toki sekin varsin kelvollisen kauden ja pysytteli käytännössä koko ajan pudotuspeliviivan tuntumassa. Pleijaripaikka varmistui viimeisellä ottelukierroksella.

LP Kangasalan pahin vihollinen on joukkue itse. Tervepäiset urheilijat tuskin erehtyvät aliarvioimaan vastustajaa. Kangasala vie 2-0.

LP Viesti – LP-Vampula: Mielenkiintoinen otatus, eikä vähiten siksi, että Viestin hakkuri Iina Andrikopoulou saa aikaisemman joukkueensa vastaan.

Molempien joukkueiden runkosarjakausi oli vuoristorataa. Pohjakosketuksia seurasi kuitenkin vakuuttava nousukunto. Viesti ja Vampula tuntuvat lähtevän pudotuspeleihin hyvässä kuosissa.

Vampulan Taylor Milton saattaa osoittautua ottelusarjan avainhahmoksi. Hakkuri pelasi todella mallikkaan runkosarjan ja on nyt valmis pommittamaan Viestiä. Jos Viesti saa Miltonin aisoihin torjunnalla ja kenttäpuolustuksella, on Vampulalla vaikeaa.

Viesti menee välieriin, mutta ehkä kolme ottelua tarvitaan.

Hämeenlinnan Lentopallokerho – LiigaPloki: Hämeenlinna näyttää vahvalta mitalikandidaatilta, mutta arvoituksellinen LiigaPloki panee kapuloita rattaisiin.

Hämeenlinnalta runkosarja oli Jekyll & Hyde -osastoa. Todella tahmeaa alkua seurasi huima voittoputki. Hieman kärjistäen voi sanoa, että Kerho oli runkosarjassa ainoa joukkue, joka voitti Kangasalan tosipaikassa.

LiigaPlokin taipaleeseen mahtui rankkaa epätasaisuutta, pientä pelaajakohua, mutta hyviäkin hetkiä. Vahvasti ulkomaalaispelaajiin satsaavalla LiigaPlokilla on tekemistä joukkueen hitsaamisessa voittokuntoon.

Jos Hämeenlinna saa heti fiiliksen päälle, voittaa se ottelusarjan 2-0.

Pölkky Kuusamo – OrPo: Puolivälierien jännittävin sarja Viesti-Vampula-kamppailun ohella. Pitkälti odotusten mukainen runkosarja molemmilta: tasapainoista pelaamista ilman suurta loistoa.

Pölkky-kapteeni Jonna Wasserfallerin loukkaantumisen merkitystä ei kannata yliarvioida, sillä nuori Ella Autere on erittäin kiintoisa hahmo keskitorjujan paikalle. Wasserfallerin kovia aloitussyöttöjä ehkä kuitenkin kaivataan…

OrPossa keskitorjuja Kaisa Nyman kuuluu tähtikastiin, mutta tasaisuus on joukkueen valtti. Libero Sanna Häkkiseltä ja yleispelaaja Alexia Kalantaridoulta tarvitaan huippuesityksiä, jotta välieräpaikka irtoaa.

OrPolla on yllätyksen mahdollisuus, jos se löytää parhaan tasonsa ja tohtii hyödyntää vastustajan heikkouksia riittävän röyhkeästi. Pölkyn on silti osoitettava olevansa eri tason joukkue ja mentävä jatkoon – vaikka sitten täydessä kolmessa ottelussa.

Viesti-Vampula alkaa vasta tiistaina 9. maaliskuuta. Muut sarjat pääsevät vauhtiin jo sunnuntaina.

Miesten pudotuspelit alkavat keskiviikkona 10. maaliskuuta. Lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, puolivälierät 2021

Miesten Mestaruusliiga

Savo Volley – Lakkapaa.com
VaLePa – Lentopalloseura Etta
Hurrikaani-Loimaa – Vantaa Ducks
Kokkolan Tiikerit – Akaa-Volley

Naisten Mestaruusliiga

LP Kangasala – Nurmon Jymy
LP Viesti – LP-Vampula
Hämeenlinnan Lentopallokerho – LiigaPloki
Pölkky Kuusamo – OrPo

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.