Lentopalloilija Eemi Tervaportti huippuluokan loppuotteluun

Kuva: Piotr Sumara/PLS

Lentopalloilija Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel on edennyt loppuotteluun maailmanmestarimaa Puolan cupissa.

Lauantaisessa välieräottelussa Jastrzebski voitti Trefl Gdanskin suoraan 3-0. Passari Tervaportti seurasi sivusta, kun voittajien hyökkäyksiä rakenteli Saksan maajoukkuemies Lukas Kampa.

– Meidän vastaanottomme pysyi hyvin kasassa, ja Lukas sai pyörittää peliä hyvin. Yksi joukkueemme vahvuuksista on, että meillä on koko ajan 12 tai jopa 14 pelaajaa ringissä, Tervaportti sanoi voiton jälkeen.

– Meiltä aika mukiinmenevää pelaamista. Vastustaja teki toki paljon aloitussyötössä virheitä. Tasaisuutta tarvitaan, ja tänään sitä meiltä löytyi.

Sunnuntaisessa loppuottelussa Jastrzebski pelaa ZAKSA Kędzierzyn-Koźlea vastaan. Vastustaja on yksi maanosan kovatasoisimmista joukkueista.

– Totta kai kaikki mahdollisuudet on. Siitä lentopallo on niin hienoa, ettei mikään ole varmaa ennen viimeistä vihellystä. Lähdetään haastamaan tosissaan ja voittamaan.

– Toivotaan, että tähdet ovat kohdillaan ja voitetaan mestaruus, Tervaportti hehkutti.

Päivitys: ZAKSA voitti loppuottelun 3-0.

Seurajoukkueurallaan Tervaportti, 31, on voittanut kansalliset mestaruudet Suomessa, Kreikassa ja Belgiassa. Cupin mestaruuksia löytyy Belgian-vuosilta.

Eemi Tervaportti kuuluu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hänestä odotetaan yhtä vastuunkantajaa lentopallon EM-kisoihin. Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Tampereella. Suomen ohella järjestäjämaat ovat Puola, Viro ja Tshekki.

Puolan lentopallocup 2021, lopputurnaus

La 13.3. Välierät

Klo 15.45 ZAKSA Kędzierzyn-Koźle – Zawiercie 3-2
Klo 18.30 Jastrzębski Węgiel – Trefl Gdańsk 3-0

Su 14.3. klo 15.45

Loppuottelu Jastrzębski Węgiel – ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 0-3

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Puolan lentopalloliigan kanssa.