Päivä päivältä: näin ratkeavat finalistit 2021 lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Taistelu paikoista lentopallon Mestaruusliigan loppuotteluihin 2021 käynnistyy tiistaina. Finalistit ovat selvillä viimeistään sunnuntaina.

Miesten välieräsarjat ovat Savo Volley – Vantaa Ducks ja VaLePa – Kokkolan Tiikerit. Miesten pääsarjaan saadaan varmuudella uusi mitalisti, sillä Savolla ja Ducksilla ei ole sijoittumisia kolmen parhaan joukkoon*.

Naisten liigassa finalistit selviävät sarjoissa LP Kangasala – Pölkky Kuusamo ja LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho. Mestaruusliigan aikakaudella (2010 alkaen) mestaruus on mennyt aina Viestille tai Hämeenlinnalle.

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierissä ainoa yllättäjä oli Vantaa Ducks, joka kukisti ottelusarjassa runkosarjakolmosen, Hurrikaani-Loimaan. Ducks vei voitot 2-1 ja eteni neljän parhaan joukkoon.

Puolivälierien kaikista kahdeksasta ottelusarjasta Hurrikaani-Ducks oli ainoa, joka meni täyteen kolmeen otteluun. Ducks oli lisäksi ainoa joukkue, joka eteni välieriin sijoituttuaan runkosarjassa heikommin kuin neljänneksi.

Savo Volley (joka kaatoi Lakkapaa.comin), VaLePa (Oulun Etta) ja Kokkolan Tiikerit (Akaa-Volley) etenivät välieriin suoraan kahdella voitolla.

Naisten puolivälierissä Kangasala voitti Nurmon Jymyn, Viesti LP-Vampulan, Hämeenlinna LiigaPlokin ja Pölkky OrPon.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Lentopallon Mestaruusliigan loppuottelut alkavat viikolla 12. Lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, välierät 2021

Ti 16.3. Naisten välierät

Pölkky-Kangasala, 1. ottelu
Viesti-Hämeenlinna, 1. ottelu

Ke 17.3. Miesten välierät

Ducks-Savo, 1. ottelu
Tiikerit-VaLePa, 1. ottelu

To 18.3. Naisten välierät

Hämeenlinna-Viesti, 2. ottelu

Pe 19.3. Naisten välierät

Kangasala-Pölkky, 2. ottelu

La 20.3. Miesten ja naisten välierät

Savo-Ducks, 2. ottelu
VaLePa-Tiikerit, 2. ottelu

Kangasala-Pölkky, mahdollinen 3. ottelu
Viesti-Hämeenlinna, mahdollinen 3. ottelu

Su 21.3. Miesten välierät

Savo-Ducks, mahdollinen 3. ottelu
VaLePa-Tiikerit, mahdollinen 3. ottelu

* Vantaa Ducksin emoseuralla Korson Vedolla on yksi SM-pronssi.