Lentopallon Mestaruusliigan välierät 2021: ovet auki yllätyksille

Väriläiskä: Fedor Ivanov, Savo Volley. Kuva: CEV.eu

Suomen neljä parasta lentopallojoukkuetta ovat selvillä sekä miesten että naisten Mestaruusliigassa.

Taistelu loppuottelupaikoista, välierät, käydään tällä viikolla. Välierät miesten liigassa ovat Savo Volley – Vantaa Ducks ja VaLePa – Kokkolan Tiikerit.

Seuraavassa katsaus ottelusarjoihin.

Savo-Ducks: Runkosarjan ylivoimainen voittaja Savo ottaa mittaa puolivälierien ainoasta yllättäjästä.

Ducks oli Mestaruusliigan ainoa joukkue, joka eteni välieriin sijoituttuaan runkosarjassa heikommin kuin neljänneksi. Se kertoo yllättäjäpotentiaalista olennaisen.

Savo Volley saa kentälle kokoonpanon, jossa ei ole liigan mittapuulla heikkouksia. Runkosarjassa Savo hävisi yhden ainoan ottelun, ja erät menivät paljon puhuvasti 51-9.

Taistelu: passarit. Savon Fedor Ivanov kuuluu nopeimmin nouseviin nuoriin tähtiin niin liigassa kuin maajoukkueessa. Ducksin Joona Väänänen on yksi kauden ilmiöistä. Sujuvasti ja fiksusti peliä johtava kaveri on yksi pääsyistä Ducksin menestykseen.

Ennakkosuosikki: Savo. Miten käy: Ottamatta Ducksilta mitään pois on alleviivattava, että Savon on romahdettava pahan kerran finaalipaikan menettääkseen. Mielenkiintoiset ottelut silti luvassa.

VaLePa-Tiikerit: Raikas ja nälkäinen tiikerilauma haastaa rutinoituneemman VaLePan.

Tiikerit on viimeksi pelannut mitaliotteluissa viisi vuotta sitten. Silloin tuli kultaa, ja finaalivastustaja oli nimenomaan VaLePa.

Runkosarjan lopulla Tiikerit vei VaLePaa, mutta niillä otteluilla ei ole enää mitään merkitystä. Molemmat joukkueet pelaavat hyvää joukkuepeliä, eikä kumpikaan ole liian riippuvainen yksilöistä (vaikka tähtitason pelaajia löytyykin).

Taistelu: yleispelaajat. Jiri Hänninen on Tiikerien johtava ”yypee” ja saa tukea Jere Mäkiseltä. VaLePan kaksikko Sakari Mäkinen – Romans Sauss on parhaimmillaan timanttia.

Ennakkosuosikki: VaLePa. Miten käy: Tiikerit pelaa ennakkoluulottomasti ja ilman voittopaineita, mikä on joukkueen ehdoton vahvuus. VaLePa on vahvoilla, jos kokenut ydinkolmikko Esko-Pettersson-Sauss pitää kutinsa. VaLePa ehdokas finaaliin, mutta Tiikereiden yllätys on aivan mahdollinen.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Naisten välierät alkavat tiistaina 16. maaliskuuta ja miesten vastaavat keskiviikkona.

Lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, välierät 2021

Miesten Mestaruusliiga
Savo-Ducks
VaLePa-Tiikerit

Naisten Mestaruusliiga
Kangasala-Pölkky
Viesti-Hämeenlinna