Katsaus naisten lentopalloliigan välieriin 2021

Suomen neljä parasta lentopallojoukkuetta ovat selvillä sekä miesten että naisten Mestaruusliigassa.

Taistelu loppuottelupaikoista, välierät, käydään tällä viikolla. Välierät naisten liigassa ovat LP Kangasala – Pölkky Kuusamo ja LP Viesti – Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Seuraavassa katsaus ottelusarjoihin.

Kangasala-Pölkky: Kangasala tykitti ylivoimaisesti runkosarjassa ja puolivälierissä – joutuuko koville vieläkään?

Täksi kaudeksi Kangasalle onnistuttiin haalimaan vahva ryhmä pelaajista, jotka ovat toisilleen tuttuja muista seurajoukkueista ja maajoukkueesta. Valmentaja Arttu Keränen sai joukkueen heti pelaamaan, ja tähtäimessä pysyy seurahistorian ensimmäinen SM-kulta.

Pölkky pelaa parhaimmillaan mainiota lentopalloa. Tasaisuuden kanssa on tekemistä. Oli puolivälierissäkin jo vaikeuksissa.

Taistelu: yleispelaajat. Molemmilta joukkueilta löytyy hyvä passari ja tiukkoja lyöjiä. Tämän sarjan voittaa joukkue, joka toimittaa palloa varmemmin passarille vastaanotolla ja kenttäpuolustuksella. Pääosissa Kangasalan Salla Karhu ja Pölkyn Jessica Kosonen.

Ennakkosuosikki: Kangasala. Miten käy: Poikkeuksellisella rajuudella ja röyhkeydellä Pölkky voisi horjuttaa ennakkosuosikkia, mutta yllätyssaumat ovat minimissä.

Viesti-Hämeenlinna: Mestaruusliigan aikakaudella (2010 alkaen) naisten Suomen mestaruus on mennyt aina Viestille tai Hämeenlinnalle. Nyt tämä nykylentopalloilun klassikkokohtaaminen nähdään jo välierissä.

Hämeenlinna pelasi todella nousujohteisen kauden. Viesti avasi epätasaisesti, mutta kasasi rivinsä mallikkaasti. Jos joskus ovat lähtökohdat ottelusarjaan 50-50, niin nyt.

Taistelu: hakkurit. Viestin Iina Andrikopoulou ja Hämeenlinnan Yasmine Madsen ovat kehittyviä päähyökkääjiä. Tässä käydään vähän pudotuspeliä maajoukkueenkin näkökulmasta – kummasta kirittäjä Piia Korhoselle?

Ennakkosuosikki: Viesti, mutta ainoastaan runkosarjasijoituksen ja siten hienoisen kotiedun perusteella. Miten käy: Lentopallojännärit toivovat ehdottomasti täyttä kolmea ottelua. Ehkä sittenkin Kerhon vuoro vääntää ottelusarja hyväkseen.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Naisten välierät alkavat tiistaina 16. maaliskuuta ja miesten vastaavat keskiviikkona. Lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, välierät 2021

Miesten Mestaruusliiga
Savo-Ducks
VaLePa-Tiikerit

Naisten Mestaruusliiga
Kangasala-Pölkky
Viesti-Hämeenlinna