Sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volleyn päävalmentaja vaihtuu lentopallon Mestaruusliigassa. Seura vahvisti maanantaina, että Oliver Lüütsepp ei jatka joukkueen valmennusvastuussa ensi kaudella.

Yhteistyön päättymiseen ei liity mitään dramaattista, Akaa-Volley korosti tiedotteessaan. Valmentajavaihtoon ei vaikuta kauden 2020-21 menestys. Akaa sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja hävisi puolivälierissä Kokkolan Tiikereille.

– Eihän meillä mitenkään helppo kausi ollut. Useat loukkaantumiset häiritsivät harjoittelua ja rikkoivat myös pelirytmiä. Mutta olen ylpeä siitä, että joukkue taisteli parhaansa mukaan ongelmista piittaamatta, Lüütsepp kommentoi.

– Meillä oli puolivälierässä jokaisella tontilla terve ja iskukykyinen pelaaja. Tiikerit oli vaan parempi tällä kerralla, tunnusti Lüütsepp.

Akaa-Volley kertoo, että seurajohto aloittaa valmentajakuvioiden ratkaisemisen välittömästi.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy on tehnyt jatkosopimukset Riikka Valkosen ja Laura Penttilän kanssa.

Yleispelaaja Valkonen kuuluu Jymyn avainpelaajiin. Ylihärmän Junkkareiden kasvatin jatkosopimukseen kuuluvat yksi sopimusvuosi ja yksi optiovuosi.

– Suurin syy siihen, että haluan jatkaa Jymyssä, on seuran tavoite rakentaa kilpailukykyisempi joukkue seuraavalle kaudelle, sanoo Valkonen.

Valkonen mainitsee myös veljiensä Ylihärmässä pyörittämän perheyrityksen, jonka hoitamisessa hänellä on oma tärkeä roolinsa.

– Sillä oli äärimmäisen paljon painoarvoa päätökseen. Minulle on luotettu oma siivu, jota haluan viedä kunniallisesti eteenpäin.

Penttilä, 19-vuotias libero, pysyy kasvattajaseurassaan, vaikka ottajia toisaalla olisi ollut. Ykkösliberon tontti ja kokenut valmentaja Kari Raatikainen ovat Penttilälle ratkaisevia tekijöitä.

– Kari on aivan mahtava valmentaja. Hän huomioi jokaisen pelaajan myös ihmisenä ja haluaa, että pelaajat viihtyvät harjoituksissa, mutta osaa myös vaatia. Kauden aikana olen saanut rakennettua luottamussuhteen valmentajaan, Penttilä kehaisee.

– Sain kaudella paljon vastuuta kentällä, ja kaltaiselleni nuorelle pelaajalle peliajan saaminen on hyvin tärkeää. Pelaaminen on paras tapa oppia.

Jymy taisteli miltei koko runkosarjan ajan pudotuspeliviivan tuntumassa. Pleijaripaikka varmistui viimeisellä kierroksella. Puolivälierissä tuli tappio LP Kangasalalle, mutta se ei Penttilän motivaatiota karista.

– Olen priorisoinut lentopalloa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Täytyy myös olla kiitollinen siitä, etteivät loukkaantumiset tai sairastumiset ole osuneet kohdalleni. Sain kauden aikana paljon itsevarmuutta, ja olen omaan tekemiseeni todella tyytyväinen, Penttilä niputtaa.

Rovaniemeläinen Woman Volley on varmistanut ensi kaudeksi nipun pelaajia. Riikkaliisa Kärkkäinen, Oona Viljanen, Miia-Maria Mäkikyrö, Janina Laine ja Larisa Lehtoranta jatkavat WoVossa.

WoVo jäi lentopallon Mestaruusliigassa yhdeksänneksi ja siten pudotuspelien ulkopuolelle.