Kerminen vastaan Sammelvuo loppuotteluissa – ensimmäinen finaali pelattu

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Lauri Kerminen on ottanut askeleen kohti eurocupin mestaruutta.

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa Kermisen edustama Moskovan Dynamo kohtaa loppuotteluissa Pietarin Zenitin, jota valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Keskiviikkona Dynamo voitti ensimmäisen osaottelun kotikentällään erin 3-2. Kerminen, joka hankittiin Dynamoon pelaamaan nimenomaan euro-otteluita, pelasi täyden ottelun. Aloitussyöttöjä hän nosti 18 kappaletta. Suoria virheitä nostoissa tuli yksi.

Kovan luokan hakkuri Tsvetan Sokolov tykitti Dynamolle 25 pistettä. Zenitin keskitorjuja Ivan Jakovlev pelasi loistavasti. Hän teki 19 pisteittä, joista peräti seitsemän tuli torjunnoilla.

Kahden loppuottelun yhteistulos ratkaisee. Toinen osa pelataan Pietarissa torstaina 25. maaliskuuta.

Jos Dynamo voittaa toisen ottelun (millä tahansa tuloksella), vie se CEV Cupin mestaruuden. Zenit vie cupin, jos se voittaa kotonaan 3-0 tai 3-1. Jos ottelu päättyy Zenitille 3-2, on edessä ylimääräinen ratkaisuerä eli niin sanottu kultainen erä.

Mikäli Zenit voittaa CEV Cupin, tulee Tuomas Sammelvuosta ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut eurocupin sekä pelaajana että valmentajana. Pelaajana hän voitti Mestarien liigan ranskalaisessa Toursin joukkueessa ja CEV Cupin italialaisessa Cuneossa.

Kerminen menee harvalukuiseen joukkoon, jos cupin vie Dynamo. Hänestä tulisi vasta neljäs suomalainen pelaaja – ja ensimmäinen libero – joka voittaa lentopallon eurocupin.

Sammelvuon lisäksi eurocupin ovat suomalaisista voittaneet Riikka Lehtonen (kaksi kertaa Mestarien liiga ja kerran Challenge Cup) ja Laura Pihlajamäki (Challenge Cup).

Mestarien liiga on luonnollisesti eurocupien korkein taso. CEV Cup on kakkostaso ja Challenge Cup kolmostaso.

Lentopallon eurocupit 2021

Mestarien liiga, välierät

Grupa Azoty Kędzierzyn Koźle – Kazanin Zenit
Perugia-Trentino

Novara-Conegliano
Vakifbank Istanbul – Busto Arsizio

CEV Cup, loppuottelut

Moskovan Dynamo – Pietarin Zenit, ensimmäinen osa 3-2

Monza-Galatasaray, ensimmäinen osa 3-0

Challenge Cup, loppuottelut

Milano – Ziraat Bankasi

Alba Blaj – Sistem9 Yesilyurt Istanbul, ensimmäinen osa 0-3