”Tavoitteet korkealla, mutta matka on pitkä” – lupaava hakkuri Atte Puholainen siirtyy Pälkäneelle

Toiseen lentopallon 1-sarjakauteensa valmistautuva Pälkäneen Luja-Lukko on pitänyt tietoista hiljaiseloa kuukauden päivät, mutta vapun kunniaksi seura jyräytti tulevan sesongin järeästi käyntiin.

Pälkäneläisjoukkue saa lisää kaipaamaansa tulivoimaa, kun juniorimaajoukkueissa karaistunut hakkuri Atte Puholainen liittyy vahvuuteen. Puholainen ja Lukon manageri Jari Perkiö saivat hiottua sopimuksen kuntoon loppuviikosta.

Kuopiolaislähtöinen pallontappaja pelasi viime talven kivikovassa TUTO Volleyssa ja kruunasi kautensa ykkössarjan mestaruuteen. TUTO hakee paikkaa lentopallon Mestaruusliigaan.

Puholaisella on ikää 19 vuotta ja mittaa 194 senttiä. Puijo Wolleyn kasvatti hankki vankan lentopallopohjan harjoiteltuaan kolme vuotta täysipäiväisesti Kuortaneen urheiluopistossa.

Lupaava hakkuri pelasi juniorimaajoukkueissa kahdet EM-karsinnat ja kolme Pohjois-Euroopan mestaruusturnausta.

Palkintokaapista löytyvät Pohjois-Euroopan mestaruusturnauksista kaksi kultaista ja yksi hopeinen mitali. Lisäksi hän voittanut yhden A-poikien SM-pronssin ja yhden C-poikien SM-pronssin.

– Omat tavoitteeni ovat korkealla, mutta matka on vielä pitkä. Päämäärien saavuttaminen vaatii paljon töitä. Lukko tuntui tähän kohtaan uraa parhaalta vaihtoehdolta, Puholainen tuumi.

Lukko keskusteli Puholaisen kanssa jo vuosi sitten, mutta silloin TUTO veti pidemmän korren. Nyt osapuolten tarpeet kohtasivat täydellisesti. Niinpä yhteisymmärrys löytyi nopeasti.

– Seurasin Pälkäneen esityksiä suurella mielenkiinnolla päättyneellä kaudella ja ihastuin joukkueen kovaan taistelutahtoon. Lukon peli kehittyi koko ajan alkukangertelun jälkeen. Se oli ymmärrettävää, koska loikkaus kakkossarjasta ykkössarjaan on suuri, Puholainen kuvaili.

Mitä tiedät Pälkäneestä?

– En paljon muuta kuin loistavan treeni- ja pelihallin. Odotan innolla, kun pääsen tutustumaan kaupunkiin tarkemmin.

Sen verran Puholaiselle tiedoksi, että Pälkäne on ainakin toistaiseksi kunta. Toki pramealla Kostia-areenalla käyvät vieraat erehtyvät helposti ja kuvittelevat olevansa isommassakin metropolissa.

– Uusi halli tarjoaa loistavat puitteet kehittymiseen ja koviin peleihin. Porukan peli-ilme on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Uskallan luvata, että myös ensi kaudella kentällä nähdään taistelutahtoinen ja yllätysvalmis joukkue, Puholainen pohjusti.

Lukon fanit odottavat vesi kielellä, minkälainen hakkuri Kostialle saapuu. Voisitko valaista hiukan?

– Tarjoan yleisölle kovaa taistelua jokaisesta pallosta ja suuria tunteita. En luovuta ikinä ennen kuin tuomari on puhaltanut pilliinsä viimeisen kerran, Puholainen vakuutti.

Nähtävästi Puholainen on perillä Lukon viljelemistä lempinimistä, vaikka hän ei sitä tunnustanutkaan. Tämä kävi ilmi rivien välistä, kun hakkurin omia kutsumanimiä tiedusteltiin.

– Onhan noita joitakin kauheita, mutta voitas odottaa parempia teiltä…

Tämän jälkeen kiinnostus kasvoi entisestään. Tulihan niitä, kun otettiin hohtimet esiin: Puhis, Putte, Tuholainen… Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

Vielä Puholaisen pyyntö: hänen virallinen etunimensä on Atte-Elias, mutta hän toivoo kaikkien käyttävän Attea.

Lähde: Pälkäneen Luja-Lukko