Esa Kunnarin lähtö on ”iso isku”, mutta Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkue hahmottuu

Kuva: Marko Panu

Lentopallon 1-sarjassa Lempo-Volley avasi kauden 2021–2022 pelaajasopimusjulkistukset neljällä kiinnityksellä.

Yhden vuoden mittaiset sopimukset ovat solmineet hakkuri Tuomas Sillanpää (28), hakkuri Joel Itänen (19), yleispelaaja Tommi Nieminen (19) ja keskitorjuja Veeti Ahlfors (19).

Sillanpää ja Nieminen pelasivat jo viime kaudella Lempossa, Itänen ja Ahlfors ovat uusia kasvoja Lempäälässä. Uusista pelaajista Nurmon Jymystä saapuva Itänen tuli tutuksi, kun hän viime kaudella takoi Lempoa vastaan 30 pistettä ja valittiin molemmissa keskinäisissä otteluissa Jymyn parhaaksi. Ahlfors pelasi 1-sarjaa jo toissa kaudella VaLePassa. Viime kaudella hän pelasi VaLePassa 2-sarjaa.

Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio on tyytyväinen tämän hetken pelaajatilanteeseen.

– Olemme hyvässä tilassa. Viime kauden sakista varmoja poisjääntejä on tiedossa tässä kohtaa kolme, mutta paikkaajia on tulossa. Nyt julkaistujen soppareiden ohella muutama muukin on saletissa, ja toukokuussa kerromme niistä lisää, Raunio paljastaa.

Tuomas Sillanpää nousi viime kaudella Lempossa isoon rooliin.

– Oma ja joukkueen viime kausi oli nousujohteinen. Harmillinen rannevamma pilasi käytännössä runkosarjan lopun ja pudotuspelit, suhteellisen kovilla tuilla pystyin juuri ja juuri välierissä pelaamaan. Tavoite on pelata ensi kaudella kärkikahinoissa, Sillanpää kertoo ajatuksistaan.

Toiseksi hakkuriksi saapunut Itänen tulee Pirkanmaalle opintojen perässä.

– Olen viimeiset neljä kautta pelannut Jymyssä 1-sarjaa hakkurin ja yleispelaajan tonteilla ja nyt olen muuttamassa Tampereelle opiskelemaan historiaa sekä pelaamaan lentopalloa. Lempäälässä on pelattu mielestäni laadukasta lentopalloa ja Hakkarissa on hyvä meininki. Lempoon siirtyminen onkin omalle kohdalle paras vaihtoehto ensi kaudella.

Tommi Niemisellä alkaa kolmas kausi Lempossa. Alkukausi tulee menemään enemmän tai vähemmän armeijassa.

– Hyvillä fiiliksillä ensi kauteen, vaikka pystynkin armeijan takia vasta joulun jälkeen olemaan kokoaikaisesti mukana. Armeijassa RUK alkaa ensi viikolla, ja siellä meneekin oikeastaan koko kesä. Syksyllä pääsen takaisin Parolaan upseerikokelaaksi, Nieminen kertoo kuulumisensa.

Toijalasta kotoisin oleva Veeti Ahlfors pelasi viime kauden 2-sarjaa ja sitä ennen 1-sarjaa VaLePassa.

– Tulen Lempoon todella innolla ja odottavin mielin. Uskon, että Lempossa pystyn viemään omaa pelaamistani eteenpäin ja kehittyä muutenkin kokonaisvaltaisesti pelaajana.

Lempon viime kauden joukkueesta siirtyvät varmuudella toisaalle hakkuri Henri Laine, keskitorjuja Teemu Koivunen ja passari Saku Tuomivaara. Laine ja Koivunen ovat jäämässä välivuodelle, Tuomivaara siirtyy Mestaruusliigan Akaa-Volleyhin.

Kaikkia kiinnostaa supertähti Tomi Rumpusen tilanne tulevaa kautta ajatellen. Raunio kommentoi asiaa.

– Tomin kanssa kahvittelimme kauden jälkeen ja turisimme elämästä ja lentopallosta pitkään ja hyvähenkisesti. Lempo arvostaa Tomia isosti ja hän arvostaa meitä.

Valmennus uusiutuu

Lempo-Volleyn valmennuksessa tapahtuu tulevalle kaudelle muutoksia. Kaksi kautta Lempon päävalmentajana ollut Esa Kunnari ei jatka päävalmentajana.

– Esan jääminen sivuun on iso isku, mutta tieto tästä tuli hyvissä ajoin seurajohdolle. Esa on ainutlaatuinen joukkueen motivoija ja hengenluoja, toivottavasti vielä nähdään miehen kolmas tuleminen Lempäälässä, Juha Raunio taustoittaa.

Kunnari valmensi Lempoa vuosina 2019-2021 vieden joukkueen ensin runkosarjan voittoon ja viime kaudella kolmanneksi ja välieriin.

– Viime kaudelle halusin lähteä, koska tiesin, kuinka upea porukka saatiin kasaan. Olen ajatellut, että se matka tämän porukan kanssa oli se isoin juttu, ei edes se tulos lopulta. Ja kun miettii kulunutta kautta, koronaviruksen tuomat sävellykset ja tauot, loukkaantumiset, selvittiin uskomattoman hyvin, kun pääsimme välieriin asti, Esa Kunnari kertoo kuluneesta kaudesta.

Tällä hetkellä Lempo-Volleyn seurajohto neuvottelee tiiviisti tulevan kauden valmennuksesta. Usea nimi on ollut pöydällä ja keskusteluissa päävalmentajan pestiin.

– Kartoitus valmennuksesta on käynnissä. Valmennukseen tulee tiimi, 2–4 henkeä, joista osa on jo koossa. Neuvottelut ovat käynnissä tässä kohtaa kahden potentiaalisen päävalmentajakandidaatin kanssa. Myös uusia nimiä vielä kartoitetaan, jos potentiaalisia tekijöitä ilmaantuu. Toukokuun lopussa viimeistään asiasta tullaan tiedottamaan, Raunio kertoo tilannepäivityksen.

Lempo-Volley julkaisi vapunpäivänä myös neljä taustapuolen toimijaa tulevalle kaudelle. Managerina jatkaa Juha Raunio, rahastonhoitajana Reijo Jakovuori ja tiedottajana Antti Raunio. Markkinointipäällikkönä aloittaa Tomi Perkiö.

Lähde: Lempo-Volley