Lentopallon Mestaruusliiga: Päävalmentaja joutuu jättämään Raision Loimun

Per-Erik Dalqvist ei jatka Raision Loimun päävalmentajana lentopallon Mestaruusliigassa.

Loimu tiedotti torstaina Dalqvistin ilmoittaneen seurajohdolle, ettei hän pystykään jatkamaan valmentamista Suomessa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Raision Loimun joukkueen rakentaminen ensi kauteen on jo hyvällä mallilla. Dalqvistin oli määrä valmentaa joukkuetta.

Dalqvist palaa kotiseudulleen Ruotsiin. ”Perra” on vetänyt ensi kauteen tähtääviä harjoituksia kauden päättymisestä alkaen ja suunnitellut kauteen valmistautumisohjelman. Hän vetää vielä joukkueen harjoituksia toukokuun alusta kesätaukoon (omatoimiseen harjoittelujaksoon) asti.

Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas pitää tapahtunutta valitettavana.

– Ei ketään voi väkisin pitää. Kartoitamme nopeasti uudet kandidaatit ja teemme päätöksen, jotta kauteen valmistautuminen ei koe kolauksia. Suomalaiset valmentajat ovat tietysti etusijalla, mutta varteenotettavia vaihtoehtoja ei todennäköisesti ole jonoksi asti, Rajakangas kommentoi.

Loimulla on koossa kahdeksan pelaajasopimusta. Kotimaisen rungon muodostavat passari Tomi Saarinen, keskitorjuja Eetu Mäki, libero Aatu Kulmala sekä yleispelaajat Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez ja Eetu Kulmala. Ulkomaalaisvahvistukset tulevat Iranista: hakkuri Ali Fazli ja keskitorjuja Tayeb Eini.

– Kotimaisia pelaajamarkkinoita tarkkaillaan edelleen ja keskusteluja käydään niin nuorien kuin kokeneidenkin pelaajien kanssa. Seuraavia pelaajasopimuksia solmitaan, kun päävalmentajakuvio on ratkaistu, kertoi Rajakangas.

Akaa-Volley tiedotti kahdesta pelaajasopimuksesta. Keskitorjuja Panu Pitkänen jatkaa Akaassa. Lisäksi sopimuksen teki nuori passari Saku Tuomivaara, joka on jo nähty Akaa-Volleyssa farmipelaajan roolissa.

Vaikka Saku Tuomivaara on lähtöisin Janakkalasta ja vaikka hänen tiensä on kulkenut Team Tawast-Volleyn ja Luolajan Kajastuksen kautta, häntä voidaan pitää A-Volleyn kasvattina.

– Aloitin A-Volleyssa D-junnuna ja pelasin seurassa kaikkiaan viisi kautta. Tuskin tuolla Hämeen puolella loukkaannutaan, jos ainakin puoliksi lasken itseni A-Volleyn tuotteeksi, toteaa nyt 19-vuotias Tuomivaara.

Viime vuodet Tuomivaara on pelannut Lempäälässä, ensin Jyryssä ja viimeksi Lempo-Volleyssa.

– A-Volleyn valmentajat Juha Siltanen ja Petri Salo antoivat ihan hyvät opit, kiittelee Lempossa 1-sarjaa pelannut 190-senttinen passari.

Nuori mies nähtiin päättyneellä kaudella jo pariin otteeseen Akaa-Volleyn pelinrakentajana. Lempo-Volleylla ja Akaa-Volleylla oli farmisopimus.

Keskitorjuja Panu Pitkänen jatkaa Akaassa kovalla itseluottamuksella.

– Kaikki elementit Akaa-Volleyssa kertovat, että torilla tavataan. Sekä ensi keväänä että varmaan seuraavanakin, vannoo kaksivuotisen sopimuksen seuran kanssa tehnyt ilopilleri.

Akaa-Volleyn päävalmentajana aloittaa Olli Kunnari.

Hurrikaani-Loimaa: Maajoukkueeseen valittu Aleksi Muukkonen siirtyy Loimaalle oululaisesta Lentopalloseura Ettasta. Lue tästä lisää.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Carlyle Nusbaum on Pölkky Kuusamon uusi yleispelaaja.