VaLePassa vaihtuu junioripäällikkö jälleen

Jani Huoponen on lentopalloseura VaLePan uusi junioripäällikkö.

VaLePa tiedotti perjantaina, että seuran junioriosasto ”JunnuValepa” on tehnyt Huoposen, 29, kanssa toistaiseksi voimassa olevan ja kokopäiväisen työsopimuksen. Hän on VaLePan juniorien ensimmäinen kokoaikainen työntekijä.

Elokuussa 2020 junioripäällikkönä aloitti Aleksi Mutka, joka oli päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Mutkan edeltäjät tehtävässä olivat Olli Kunnari ja Janne Kangaskokko. Kangaskokko siirtyi sittemmin VaLePan liigajoukkueen päävalmentajaksi. Kunnari puolestaan aloittaa liigassa Akaa-Volleyn päävalmentajana.

VaLePan juniorien puheenjohtaja Veli Ollila tähdentää, että seura haluaa panostaa pitkäjänteiseen kehitystyöhön. Sellaiseen avautuu uudenlaisia mahdollisuuksia Huoposen nimittämisen myötä.

Junioripäällikön tehtävien lisäksi Huoposen vastuulle kuuluu Vammalan lukion, Vammalan ammattikoulun ja Tyrvään käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen opiskelijoille suunnatun lentopallolinjan valmentaminen.

Huoponen ottaa junioripäällikön ja lentopallolinjan valmentajan tehtävät vastaan elokuussa, kun hän vapautuu Suomen lentopallomaajoukkueen hierojan tehtävistä.

Lentopallon pelaamisen Huoponen aloitti Mäntyharjun Virkistyksessä 6-vuotiaana. Aikuisissa hän pelasi 1-sarjassa 25-vuotiaaksi asti. Valmennustöitä hän on tehnyt Tampereen urheiluakatemiassa ja LP Kangasalan mestaruusliigajoukkueessa.

– Olen intohimoinen juniorityön ja suomalaisen lentopalloilun kehittäjä. Haluan olla nostamassa omalta osaltani suomalaista lentopalloa ja sen tasoa, Huoponen sanoo VaLePan tiedotteessa.

– Vahvan seuratyön ja menestyksen takana on pitkäjänteinen juniorivalmennus ja riittävän monipuolinen harjoittelu. Koen, että itselläni on paljon annettavaa seuralle, joka on hyvin johdettu ja jolta löytyy luontaista halua olla Suomen paras junioriseura.

Huoponen kertoo arvostavansa toiminnan laatua ja viisasta ajankäyttöä.

– Valmentajat toimivat entistä enemmän kasvattajina. Vastuullemme tulee myös opettaa lasta ja nuorta erilaisiin taitoihin, kuten keskittymiseen, kärsivällisyyteen, pitkäjänteisyyteen ja vastuullisuuteen, Huoponen linjaa.

Huoponen kertoo haluavansa luoda ympäristön, jossa lajitaitojen lisäksi huomioidaan lasten ja nuorten yksilölliset ominaisuudet. Valmentajia hän haluaa auttaa kehittämään tapoja saada parempia yhteyksiä pelaajan, vanhempien ja valmentajan välillä.