Lentopallon Mestarien liiga 2021: loppuottelut vappuna

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigan loppuottelut 2021 käydään vapunpäivänä 1. toukokuuta.

Miesten Mestarien liigan loppuottelussa kohtaavat italialainen Trentino ja puolalainen Kedzierzyn-Kozle.

Lentopallon naisten Mestarien liigan voitto ratkeaa italialaisen Coneglianon ja turkkilaisen VakifBank Istanbulin välillä.

Trentino (Trentino Itas) lähtee ennakkosuosikkina miesten loppuotteluun. Joukkueen supertähtiä ovat alankomaalainen Nimir Abdel-Aziz ja brasilialainen Lucarelli.

Italian liigassa Trentino jäi ilman himoitsemaansa loppuottelupaikkaa. Nyt onkin Lucarellin mukaan aika vaihtaa sävellajia.

– Toivottavasti finaalipäivänä meno muuttuu. Tiedämme tietysti, että ottelusta tulee kova, onhan ”Zaksa” pelannut mahtavasti jo viisi vuotta, brassitähti sanoo.

– Mestarien liiga on yksi maailman arvokkaimmista kilpailuista. Olemme odottaneet finaalia jo kolme viikkoa. Valitettavasti fanit eivät pääse katsomoon, mutta kyllä finaalista makea tapahtuma tulee, uskoo Lucarelli.

Kedzierzyn-Kozle (Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle) pelaa sekin oivaa kautta. Joukkueen peliä pyörittää loistava passari Benjamin Toniutti. Ranskalainen on 183-senttisenä harvinaisuus nykypäivän huippupassarina.

Kamil Semeniuk on Mestarien liigassa Kedzierzyn-Kozlen pisteykkönen.

Conegliano (A. Carraro Imoco Conegliano) on melko selkeä suosikki lentopallon naisten Mestarien liigan loppuottelussa 2021. Paola Egonu loistaa joukkueen ykköstähtenä. Passit hänelle jakelee Puolan maajoukkuepelaaja Joanna Wolosz.

VakifBank Istanbulin vaarallisin hyökkääjä tulee yllättävästä lentopallomaasta – Ruotsista. Hän on Isabelle Haak, yli 190-senttinen hakkuri, joka on iskenyt Mestarien liigan kaudella 203 pistettä (5,97 erää kohden).

Juniori-ikäisenä Haak alkoi tehdä nimeä Engelholmin joukkueessa ja nousi Ruotsin maajoukkueeseen vain 14-vuotiaana. Vuonna 2016 hän aloitti ammattilaisuran: ennen VakifBankia hän ehti pelata ranskalaisessa Beziersissä ja italialaisessa Scandiccissa.

Lentopallon Mestarien liigan 2021 loppuottelut pelataan vapunpäivänä Veronassa, Italiassa. Naisten finaali alkaa kello 18. Miesten finaalin alkamisaika on 21.30.

Loppuottelut tulevat suorina lähetyksinä Euroopan lentopalloliiton Eurovolley.tv-palvelusta sekä Yle Areenasta.

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostasolla CEV Cupissa miesten mestaruuden vei Moskovan Dynamo, liberonaan Lauri Kerminen. Suomalaisena eurocupvoittajana hän meni harvalukuiseen joukkoon.

Naisten CEV Cupin voitti Saugella Monza.

Kolmostasolla Challenge Cupissa mestaruudet veivät Allianz Powervolley Milano (miehet) ja Sistem9 Yesilyurt Istanbul (naiset).