Lentopallon EM-karsinnat: Suomen joukkueessa tuntuvia muutoksia, mutta myös vastustajilla riittää haasteita

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue pelaa EM-karsinnoissa kahtena seuraavana viikonloppuna.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomi pelaa karsinnoissa Montenegroa, Slovakiaa ja Kosovoa vastaan. Karsintaottelut käydään kahdessa turnauksessa, jotka järjestävät Montenegro ja Slovakia.

Montenegron Podgoricassa Suomi avaa ottelulla Slovakiaa vastaan perjantaina 7. toukokuuta. Lauantaina kohdataan Montenegro ja sunnuntaina Kosovo.

Suomen joukkue lähtee matkaan 15 pelaajan vahvuisena. Merkittävin poissaolija on keskitorjuja Michaela Madsen, joka kuului huhtikuussa nimettyyn laajaan pelaajarinkiin. Verkon keskustasta puuttuu myös Roosa Laakkonen. Hän ei lähtenyt kesän maajoukkuekuvioihin ensinkään.

Ykköslibero Roosa Koskelo pelasi pitkän kauden Bundesliigassa ja Mestarien liigassa. Hän ei pelaa viikonloppuna, ei myöskään LP Kangasalasta tuttu kollega Tiiamari Sievänen.

Mestaruusliigan pistepörssivoittaja Saana Lindgren jäi niin ikään EM-karsintajoukkueen ulkopuolelle.

Suomen avainpelaajista passari Kaisa Alanko ja hakkuri Piia Korhonen valmistautuvat EM-karsintakoitokseen. Paljon sopii odottaa myös yleispelaaja Suvi Kokkoselta ja keskitorjuja Daniela Öhmanilta.

Libero Netta Laaksonen, 20, pelasi LP Viestissä erittäin hyvän kauden. Nyt hänelle avautuu loistava näyttöpaikka – samalla hän tekee A-maajoukkuedebyyttinsä. Toinen libero joukkueessa on Laura Penttilä, 19.

Suomi lähtee lentopallon EM-karsintoihin siis hieman vaihtoehtoisella joukkueella, mutta helppoa ei ole vastustajillakaan. Sekä Montenegron että Slovakian joukkueissa on ollut paljon loukkaantumisia ja sairastelua.

Kaikista karsintalohkoista kaksi parasta saavat paikat lentopallon EM-kisoihin. Viidessä lohkossa on neljä joukkuetta ja yhdessä kolme.

Suomen miesten maajoukkueen ei tarvitse osallistua EM-karsintoihin, sillä yksi lentopallon miesten EM-kisojen alkulohkoista pelataan Tampereella.

Miesten kisojen pääjärjestäjä on Puola. Alkulohkot pelataan myös Virossa ja Tshekissä.

Lentopallon EM-kisat käydään syksyllä 2021. Naisten kisat pelataan 18. elokuuta – 4. syyskuuta ja miesten 1.-19. syyskuuta.

Suomen naisten ottelut lentopallon EM-karsinnoissa 2021

Ottelut Montenegrossa (Podgorica)

7.5. Suomi-Slovakia
8.5. Suomi-Montenegro
9.5. Suomi-Kosovo

Ottelut Slovakiassa (Nitra)

13.5. Suomi-Kosovo
14.5. Suomi-Montenegro
15.5. Suomi-Slovakia

Ottelut suorina Ylen kanavilta

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen ryhmä 2021

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho

Keskitorjujat: Anna Czakan, Daniela Öhman, Nea Haatainen

Yleispelaajat: Emmi Riikilä, Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Ronja Heikkiniemi, Jessica Kosonen

Hakkurit: Piia Korhonen, Iina Andrikopoulou, Yasmine Madsen

Liberot: Netta Laaksonen, Laura Penttilä

Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi