Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volleyn suosikkipelaaja Joni Mikkonen jatkaa joukkueessa. Lisäksi lentopallon Mestaruusliigan joukkue on hankkinut kaksi pelaajaa.

Siirtouutiset tarjoaa:

Mikkonen, 35, on toiminut Akaa-Volleyn kapteenina joukkueen mestaruusliigataipaleen ajan. Pelikunto vain pysyy ja paranee.

– Olisi niin maukasta ottaa SM-mitali kasvattajaseuran paidassa. Olin koko viime kauden hyvässä kunnossa ilman isompia vaivoja. Lisäksi lentopalloa on edelleen hauska pelata, yleispelaaja Mikkonen perusteli Akaan tiedotteessa.

Akaan uudet hankinnat ovat nuori libero Vili-Valtteri Help ja virolainen yleispelaaja Kristo Kollo.

Viro on yksi lentopallon EM-kisojen 2021 järjestäjistä, ja Kollo tähtää joukkueeseen. Hän on pelannut kotimaansa lisäksi Sveitsissä, Italiassa ja Romaniassa. Vuosi sitten Kollon kaulaan ripustettiin kultamitali Romanian mestaruuden merkiksi. Päättyneellä kaudella meriittilista kasvoi Viron cupmestaruudella ja Baltian liigan ykkössijalla.

– Itse asiassa olen pelannut Suomessakin ja Akaa-Volleyta vastaan. Edustin kuukauden verran Kyyjärven Kykyä keväällä 2015, kun joukkueet pelasivat vastakkain ykkössarjassa, muistelee Kollo.

Viron maajoukkueleirityksessä on 22 pelaajaa, joten vielä on karsintaa tehtävä ennen syksyä.

– Tavoitteeni on luonnollisesti olla mukana kisajoukkueessa. En osaa sanoa, milloin pääsen mukaan Akaa-Volleyn harjoituksiin. Joka tapauksessa mielessä on vain yksi tavoite, Mestaruusliigan voitto, tunnustaa kunnianhimoinen yleispelaaja.

Jotta hyökkäävät pelaajat pääsevät hyviin asemiin, liberon tehtävänä on hoitaa pallot passattavaksi. Akaa-Volleyn tuorein pelaajasopimus tuo joukkueeseen nuoren liberon Pälkäneen Luja-Lukon ykkössarjamiehistöstä.

– Kiuruveden Luomu-Volley on kasvattajaseurani. Isot kiitokset sinne pohjatyöstä, hymyilee puolustusvoimien urheilukoulussa asevelvollisuuttaan vuoden ajan suorittava Vili-Valtteri Help.

Help on nuorten maajoukkueessakin liberon hommia hoitanut 20-vuotias pelimies. Urheilukoulussa lentopallovalmentajana toimii Jouko Lindberg. Akaa-Volleyn uuden päävalmentajan Olli Kunnarin ei siis tarvitse olla huolissaan valmennuksen tasosta.

Vantaa Ducks: Hakkuri Joonas Jokela suuntaa ulkomaille. Hänen uusi seuransa on alankomaalainen Active Living Orion.

Kokkolan Tiikerit: Seuraikoni Antti Leppälä jatkaa Tiikereissä. Pelaamisen ohessa keskitorjuja Leppälästä kasvatetaan seuratoiminnan ja urheilumarkkinoinnin osaajaa tiikeriorganisaatioon.

Tiikereillä on 11 pelaajasopimusta kasassa. Kakkospassaria ja yleispelaajaa vielä etsitään.

LiigaPloki: Ensi kaudella lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPlokin peliä pyörittää ukrainalainen passari Lena Napalkova. Napalkova, 23 vuotta ja 182 senttimetriä, on pelannut Ukrainan liigassa sekä Puolan kakkosliigassa.

Woman Volley: Iida Paananen ja Anni Karjalainen lähtevät Rovaniemeltä Joensuuhun. Kummankin uusi seura on 1-sarjassa pelaava Joen Juju.

Karjalainen pelaa keskitorjujana ja Paananen passarina. Paanasen puoliso Eetu Häyrinen siirtyy hänkin ensi kaudeksi Joensuuhun, liigajoukkue Karelian Hurmoksen hakkuriksi.

LP-Vampula: Laura Laukkanen, Aino Ollonen ja Julia Seikkula ovat tehneet jatkosopimukset. Yleispelaajana vaikuttanut Ollonen istutetaan nyt liberoksi. Laukkanen pelaa keskitorjujana. Seikkulalta käyvät yleispelaajan ja hakkurin työt.