Suomelle jo toinen voitto lentopallon EM-karsinnoissa

Kuva: CEV.eu

Suomi otti lentopallon naisten EM-karsintojen ensimmäisessä viikonvaihteessa kolmesta ottelusta kaksi voittoa. Sunnuntaina kaatui Kosovo erin 3-0.

Ottelu käytiin Montenegron Podgoricassa. Kosovo hävisi viikonlopun kaikki ottelunsa 0-3.

Suomi otti selkeän voiton, vaikka valmentaja Tapio Kangasniemi kierrätti kokoonpanoa. Ensisijainen passari-hakkuri-akseli Kaisa Alanko – Piia Korhonen oli vaihdossa. Passarina toimi Katja Kylmäaho ja hakkurina Yasmine Madsen.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat myös keskitorjujat Daniela Öhman ja Anna Czakan, yleispelaajat Emmi Riikilä ja Salla Karhu sekä libero Netta Laaksonen.

Kosovo-ottelu meni läpihuutojutuksi, vaikka Suomelle tuli pahanpäivänen virhesuma heti ottelun alkuun. Erät päättyivät pistein 25-15, 25-10 ja 25-15. Kosovo on 45 maata kattavassa Euroopan rankingissa 40:s.

Madsen nautiskeli hakkurin roolistaan. Pisteitä tuli 17, ja hän päätti hyökkäyksensä 47-prosenttisesti pisteeseen. Czakan jatkoi vahvasti (12 pistettä). Kymmeneen pinnaan ehti myös Karhu.

Vähän pelanneista suomalaisista vastuuta saivat yleispelaaja Jessica Kosonen ja keskitorjuja Nea Haatainen.

Suomi avasi viikonlopun 1-3-tappiolla Slovakialle. Sitä seurasivat voitot Montenegrosta (3-2) ja Kosovosta. Toiset kolme ottelua pelataan ensi viikonloppuna Slovakiassa.

Kaikista karsintalohkoista kaksi parasta saavat paikat lentopallon EM-kisoihin. Viidessä lohkossa on neljä joukkuetta ja yhdessä kolme. Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet kisoihin, mutta se vaatii erinomaista onnistumista myös toisena karsintaviikonloppuna.

Suomen miesten maajoukkueen ei tarvitse osallistua EM-karsintoihin, sillä yksi lentopallon miesten EM-kisojen alkulohkoista pelataan Tampereella.

Miesten kisojen pääjärjestäjä on Puola. Alkulohkot pelataan myös Virossa ja Tshekissä.

Lentopallon EM-kisat käydään syksyllä 2021. Naisten kisat pelataan 18. elokuuta – 4. syyskuuta ja miesten 1.-19. syyskuuta.

Suomen naisten ottelut lentopallon EM-karsinnoissa 2021

Ottelut Montenegrossa (Podgorica)

7.5. Suomi-Slovakia 1-3
8.5. Suomi-Montenegro 3-2
9.5. Suomi-Kosovo 3-0

Ottelut Slovakiassa (Nitra)

13.5. Suomi-Kosovo
14.5. Suomi-Montenegro
15.5. Suomi-Slovakia

Ottelut suorina Ylen kanavilta

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen ryhmä 2021

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho

Keskitorjujat: Anna Czakan, Daniela Öhman, Nea Haatainen

Yleispelaajat: Emmi Riikilä, Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Ronja Heikkiniemi, Jessica Kosonen

Hakkurit: Piia Korhonen, Yasmine Madsen

Liberot: Netta Laaksonen, Laura Penttilä

Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi