Oulun Kisko nousee lentopallon 1-sarjaan – ”Ensi kaudella näytämme ihmettelijöille”

Kuva: CEV.eu

Perinteikäs Oulun Kisko nousee lentopallon 1-sarjaan kaudeksi 2021-2022.

Oulun Kiskon miesten joukkueen tavoittelema sarjanousu lentopallon ykkössarjaan varmistui torstaina. Lentopalloliitto hyväksyi seuran hakemuksen kilpailuryhmänsä kokouksessa.

Kahden edellisen, kesken jääneen kauden aikana 2-sarjan kärkijoukkueisiin kuulunut oululaisjoukkue valmistautui kevään nousukarsintoihin. Vaikean koronavirustilanteen vuoksi niitä ei pystytty pelaamaan.

Joukkueen taustalla mahdolliseen nousuun on varauduttu pitkän ja pelittömän kevään aikana. Taustakuvioita on rakennettu ja pelaajasopimuksia solmittu.

Passari Jussi Mäkisellä pamppailee vahva kiskosydän. Hänelle sarjanousu maistuu.

– Siitä lähtien, kun palasin Ouluun ja joukkue paikallissarjaan ensimmäiseksi kaudeksi perustettiin, unelmani oli pelata ykkössarjassa Kiskon logo paidan rinnassa. Nyt se unelma toteutuu, Mäkinen sanoo Kiskon tiedotteessa.

– Tulemme ensi kaudella näyttämään ihmettelijöille, että kuulumme ykkössarjaan. Lisäksi tämä on hieno asia niin oululaiselle kuin pohjoissuomalaiselle lentopallolle. Tämä osoittaa, ettei lentopallo ole kuollut sukupuuttoon pohjoisessakaan.

Oulun Kisko perustettiin vuonna 1960. Ansiolistasta löytyy TUL:n mestaruus vuodelta 1979. Kisko oli vuonna 1990 perustamassa Oulun nykyistä liigajoukkuetta, Ettaa.

Lentopallon naisten 1-sarjaan on Nurmon Jymy saanut pitkään tavoittelemansa sarjapaikan.

– Suomen suurin lentopallon kasvattajaseura tarvitsee liigajoukkueen taustalle farmijoukkueeksi riittävän tasokkaan joukkueen, jonka pelaajat tähtäävät liigakentille, iloitsee Jymyn lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola.

Jymyllä on ollut useampi 2-sarjaa pelaava joukkue jo monen vuoden ajan. Viime vuonna sarjassa pelasi neljä joukkuetta, ja niistä yksi oli liigan farmijoukkue. Toivolan mukaan pelaajatilanne on hyvä, ja 1-sarjaan saadaan iskukykyinen ja motivoitunut joukkue.

– Seinäjoella toimivan Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian lentopalloilijat ovat jatkossa osa tätä joukkuetta. Tarjoamme mahdollisuuden myös muille alueen pelaajille tulla mukaan 1-sarjaan.

Niin sanottu tryout 1-sarjajoukkueeseen haluaville järjestetään kesäkuun alussa.

– Joukkueen taustaryhmän rakentaminen on alkanut, ja talouden osalta on tehty jo alustavia suunnitelmia. Taustaryhmää rakennetaan omaksi yksikökseen liigajoukkueen rinnalle, Toivola toteaa.

Ykkössarjan nousijajoukkueet ratkaistiin poikkeusolojen takia tänä vuonna hakemusten perusteella. Nurmon Jymyn lisäksi sarjapaikan saivat rovaniemeläinen Woman Volley sekä Lempo-Volley Lempäälästä. Ensi kaudella naisten 1-sarja pelataan 13 joukkueen sarjana, mikäli tänä vuonna sarjan voittanut Helsinki Volley nousee liigaan.

Lempo-Volleylle nousu on todella merkittävä. Naisten edustusjoukkue perustettiin viime kaudelle 2-sarjaan, ja tavoite oli nousta kolmessa kaudessa 1-sarjaan.

– Tämä on se pelaajapolkuaskel eteenpäin meillä. Kun voitimme viime kaudella alkusarjalohkomme eikä loppupelejä päästy pelaamaan, koimme, että meillä voisi olla ihan hyvät mahdollisuudet pelata 1-sarjaa jo tässä kohtaa, päävalmentaja Jani Huurne taustoittaa.

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen iloitsee uutisesta.

– Lempo-Volley seurana nytkähti tämän uutisen myötä jälleen kerran todella, todella ison askeleen eteenpäin. Vaikka sarjanousu tuli nyt kabinettipäätöksellä, on se mielestäni ansaittu, sillä joukkue oli 2-sarjan kärkipaikalla pelikauden keskeytyessä, sanoo Montonen.

– Tämä naisten 1-sarjapaikka auttaa osaltaan jo aikaisemmin ääneen sanottua tavoitetta tulla Suomen suurimmaksi lentopalloseuraksi lisenssipelaajien määrällä mitattuna.

Menneellä lentopallokaudella naisten 1-sarjan voitti Helsinki Volley. Turkulainen TUTO Volley oli vahvin miesten 1-sarjassa.