Suomen tulevat EM-vastustajat kohtasivat – Sammelvuon joukkueelle voitto

Kuva: FIVB

Lentopallon tärkein maajoukkueiden välinen kesäturnaus Volleyball Nations League (VNL) on käynnistynyt. Kesäliigassa kisaa 16 huippumaata.

Italiassa käydyssä VNL-ottelussa kohtasivat Suomen tulevat EM-vastustajat: Alankomaat ja Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä. Venäjä otti voiton erin 3-1.

Venäjän pelätty hakkuri Maksim Mihailov piti kovaa vauhtia. Hän oli joukkueensa pisteykkönen 24 merkinnällään.

– Turnauksen ensimmäinen ottelu on aina jännittävä. Joukkueemme on nyt nuori, ja parantamisen varaa riittää paljon, Mihailov sanoi lehdistölle.

– Alankomaat on vahva joukkue. Heidän hakkurinsa Nimir Abdel-Aziz on yksi maailman parhaista. Hän pystyy voittamaan otteluita vaikka yksin. Valmistauduimme hänen kohtaamiseensa, kertoi Mihailov.

Alemmat kesäliigat pelataan eurooppalaisten joukkueiden kesken. Suomen tulevista EM-vastuksista Espanja ja Turkki pelaavat kakkostasolla (kultainen liiga) ja Pohjois-Makedonia kolmostasolla (hopeinen liiga).

Espanja aloitti tappiolla Virolle. Turkki puolestaan kaatoi Tshekin. Kovaa nousua kohti korkeaa eurooppalaista tasoa tekevä Pohjois-Makedonia on ehtinyt ottaa hopeisessa liigassa jo kolme voittoa. Tappioita on yksi.

Vuonna 2019 Suomen miehet putosivat kolmostasolle hävittyään kaikki alkulohko-ottelunsa. Suomelle olisi ollut paikka kesän hopeiseen liigaan, mutta maa ei ottanut sitä vastaan. Lentopallon EM-kisoihin valmistavia otteluita on luvassa todennäköisesti vasta elokuussa.

Suomen naiset ovat pelanneet hienosti kesäliigassa. Tarkoitus oli lähteä tänä kesänä kultaiseen liigaan, mutta äskettäisissä EM-karsinnoissa ilmenneet koronavirusongelmat muuttivat suunnitelmat. Myös Suomen naisten lentopallomaajoukkue vetäytyi.

Sekä Suomen miesten että naisten maajoukkue pelaa EM-kisoissa syksyllä. Miehet isännöivät yhtä alkulohkoa Tampereella. Naisten alkulohkon ottelupaikkana on Romanian Cluj-Napoca.