Lentopallon naisten EM-finaali 2021: Serbia-Italia

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten EM-kisojen 2021 loppuottelussa kohtaavat Serbia ja Italia.

Finalistit varmistuivat perjantaina käydyissä välieräotteluissa. Serbia kaatoi Turkin erin 3-1 ja Italia Alankomaat samoin lukemin.

Loppuottelu pelataan Belgradissa lauantaina kello 21 alkaen.

Serbian ja Turkin välinen semifinaali oli melkoinen näytös. Turkki taisteli hurjan avauserän hyväkseen pistein 34-32. Serbia vei seuraavat 28-26 ja 25-23. Turkin selkäranka katkesi, ja erityisesti loistavan torjunnan ansiosta Serbia vei neljännen erän selkeästi 25-13.

Kamppailu oli odotettua hakkureiden – Serbian Tijana Boskovicin ja Turkin Ebrar Karakurtin – välistä lyöntikilpailua. Karakurt teki 23 pistettä, mutta hyytyi joukkuetoveriensa tavoin viimeisessä erässä. Boskovic oli umpirautaa ja tehtaili peräti 39 pinnaa, 37 niistä hyökkäyksillä.

– Mahtavaa voittaa kotiyleisön edessä ja päästä kolmannen kerran perättäin EM-finaaliin. Ottelu oli aika hullu, kun katsoo ensimmäisen erän lukemia. Olen todella ylpeä siitä, miten taistelimme. Emme luovuttaneet. Nyt vain yrittämään taas yhtä kultamitalia, Boskovic ilakoi.

Italian ja Alankomaiden välisessä kamppailussa Italian Paola Egonu hyökkäsi ja torjui oivallisesti kooten 24 pistettä. Anna Danesi poimi kuusi torjuntapinnaa. Alankomaiden pistetykkinä esiintyi Nika Daalderop (14).

Serbialla on mahdollisuus voittaa kolmas perättäinen Euroopan mestaruus. Vastaava on tapahtunut viimeksi 20 vuotta sitten: Venäjä otti kultaa vuosina 1997, 1999 ja 2001.

Miesten EM-kisat

Suomi palaa lauantaina kentälle lentopallon miesten EM-kisoissa. Toinen vastustaja on Espanja. Suomella on alla 3-1-voitto Pohjois-Makedoniasta.

Espanja on hävinnyt Alankomaille 0-3 ja Turkille 1-3, joten Suomi-kamppailu on Espanjalle äärimmäisen tärkeä. Tampereen-lohkon toinen mittelö lauantaina on Venäjä-Alankomaat.

Perjantaina Tampereella Turkki voitti Espanjan, ja Alankomaat nujersi Pohjois-Makedonian 3-0. Tallinnassa Saksa voitti Kroatian 3-0 ja olympiavoittaja Ranska Slovakian samoin luvuin.

Krakovassa Portugali taisteli 3-2-voiton Belgiasta. Hallitseva Euroopan mestari Serbia kukisti Ukrainan 3-0. Nuorentunut Italian joukkue avasi Ostravassa 3-0-voitolla Valko-Venäjästä. Bulgaria oli Montenegroa parempi (3-0), ja Tshekki yllätti Slovenian 3-1.

Kaikkien neljän alkulohkon neljä parasta (eli 16 joukkuetta) jatkavat pudotuspeleihin. Pudotuspelit pelataan Puolassa ja Tshekissä.