Noora Kosonen jättää lentopallokentät ainakin toistaiseksi

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Noora Kosonen joutuu jäämään pois pelikentiltä ainakin väliaikaisesti.

Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Kosonen on pelannut LP Viestissä Mestaruusliigaa ja Mestarien liigaa. Kausi 2019-2020 häneltä kului Belgiassa, VDK Gentin joukkueessa.

Tilanteestaan Kosonen kertoi itse sosiaalisessa mediassa.

– Ensimmäinen syksy 22 vuoteen, kun mie en aloita uutta kautta. Nyt tilanne on valitettavasti se, että jo pitkään enemmän ja enemmän vaivanneet kivut varsinkin olkapäässä ja selässä pakottavat laittamaan pelikengät naulaan (ainakin toistaiseksi), Kosonen kirjoitti Instagramissa.

– Sopeutuminen ajatukseen, ettei arki enää pyörisi lentopallon ympärillä, on vienyt aikaa ja aiheuttanut myös jonkinlaista identiteettikriisiä siitä, kuka olen ilman lentopalloa. Aina ei kaikki ole mennyt ihan putkeen ja välillä uitiin syvissäkin vesissä, mutta onneksi silloinkin tukea ja apua on ollut lähellä, hän lisäsi.

Mestaruusliigan viime kaudella yleispelaaja Kosonen oli voittamassa SM-kultaa LP Viestissä. Kososella on tilillään tukku maaotteluita, hän oli joukkueessa muun muassa vuoden 2019 EM-kisoissa.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkaa torstaina 23. syyskuuta. Kososen (ja vinhasti maisemaa vaihtavien ulkomaalaispelaajien) lisäksi muitakin tunnettuja pelaajia on toistaiseksi poissa kuvioista.

Maajoukkuetason pelaajat Kaisa Nyman, Karoliina Friberg ja Saara Holm ovat tiettävästi ilman liigasopimuksia. Myöskään libero Outi Polso ei ole liigalistoilla.

Sofia Lehto (PuMa-Volley), Iida Paananen (Joen Juju) ja Taija Kaukoranta (Etta) siirtyivät liigatasolta 1-sarjaan.

Jutta Riikonen siirtyy Itävaltaan. Hänen uusi seuransa on Steelvolleys Askö Linz Steg. EM-kisoissa Suomea edustanut Salla Karhu lähtee puolestaan Unkarin liigaan (Bekescsabai Röplabda SE). Ulkomailla hän on pelannut aiemmin Ranskan liigaa.