Karelian Hurmoksen kotisalista tuli poikkeuksellinen hornankattila – ”Ei vastustajalle mukava paikka pelata”

Lentopallon Mestaruusliigassa Karelian Hurmos ja VaLePa virittivät jännityksen äärimmilleen itsenäisyyspäivänä.

Täyden viiden erän jälkeen VaLePa pääsi juhlimaan voittoa Joensuussa 3-2-lukemin.

Viidennen ja ratkaisseen erä VaLePa vei hyväkseen pistein 15-13. VaLePa on voittanut Mestaruusliigassa kaikki kymmenen otteluaan.

Todella pirteää kautta pelaava Karelian Hurmos jatkoi hyvää tekemistään voittamalla ensimmäisen erän pistein 26-24. Suomen mestari VaLePa näytti palauttaneen päiväjärjestyksen, kun se johti kolmen erän jälkeen 2-1.

Mutta sitten tapahtui jotain.

Hurmos innostui nimensä mukaiseen mielentilaan ja paukutti neljännestä erästä murskavoiton pistein 25-14. Viidennessä erässä Hurmos oli mukana taistelussa otteluvoitosta, mutta pari turhaa virhettä käänsivät ratkaisuerän vierasjoukkueelle.

Yleispelaaja Jere Heiskanen teki Hurmokselle 20 pistettä ja oli joukkueensa tehokkain lukemalla +14. VaLePan tehot lepäsivät yleispelaajakaksikon Jiri Hänninen – Sakari Mäkinen harteilla. Hakkuri Jerome Cross teki 15 pinnaa, mutta lukuisat virheet painoivat hänen oman pelinsä miinukselle.

– Meille hyvä herättely tällainen. Ei voi vain tulla paikan päälle ja kävellä näitä pelejä. Jokainen joukkue panee hanttiin, liiga on nyt niin tasainen, Hänninen kommentoi.

Matti Alatalon valmentama Karelian Hurmos on kauden ainoa joukkue, joka on ottanut sarjapisteen liigan molemmilta kärkijoukkueilta eli sekä VaLePalta että Savo Volleylta. Aiemmin tällä kaudella Hurmoksen ja Savon välinen kamppailu päättyi Joensuussa 2-3.

Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen kehui Joensuun urheilutalon itsenäisyyspäivätunnelmaa. Yleisömääräksi merkittiin 517.

– Ei tätä tulosta pitkään passaa murehtia. Hienoa, että kotiyleisön edessä pystytään haastamaan kärkijoukkueita. Keväällä vielä voitetaan paljon täällä, tämä ei ole millekään vastustajalle mukava paikka pelata, Häyrinen sanoi.

Savo Volley johtaa lentopallon Mestaruusliigaa voitettuaan 14 ottelustaan 12. Eurokiireiden takia VaLePa on pelannut vasta kymmenen kamppailua. Hurmoksella on seitsemän voittoa ja viisi tappiota.

Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kolmella miesten ja kolmella naisten ottelulla.