Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: FIVB

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu on hankkinut liberokseen Kyle Dagostinon.

Dagostinosta Loimu on saamassa melkoisen vahvistuksen, sillä pelimiehellä on kokemusta Yhdysvaltain kivikovasta maajoukkueesta. Ammattilaisena hän on pelannut kotimaansa NVA-liigassa, Sloveniassa ja Mestarien liigassa.

Raisiossa oli liberotarvetta, koska Aatu Kulmalaa vaivaa alaraajavamma. Loimu on peluuttanut viime otteluissaan liberona yleispelaaja Väinö Rahkoa.

Dagostinon siirto herätti huomiota rapakon takanakin. NVA onnitteli pelaajaa siirrosta somessa. NVA:ssa pelanneista liberoista Loimussa on nähty myös Ryan Manoogian.

Ennen ammattilaisuraansa Kyle Dagostino pelasi Pohjois-Amerikan yliopistoliigaa Stanfrodin joukkueessa. Tälläkin kaudella pelaaja on saanut eri seuroista yhteydenottoja, mutta Loimu veti pisimmän korren. Dagostino on treenannut viime ajat USA:n maajoukkuekeskuksessa Anaheimissa.

– Olin innossani, kun sain yhteydenoton agentin kautta Suomesta ja Loimulta. Toivon inspiroivani ryhmää intohimollani ja tuovani vakautta vastaanotto- ja puolustuspelaamiseen, Dagostino sanoo Raision Loimun tiedotteessa.

– Näen tämän mahdollisuuden Loimun kanssa ponnahduslautana kohti haavettani eli paikkaa USA:n olympiajoukkueessa. Loimu on nyt voittanut viisi ottelua perättäin, ja teen kaikkeni, jotta tämä kuuma putki jatkuu.

Keskiviikkona Raision Loimu isännöi lentopalloliigassa Kokkolan Tiikereitä.

Oululaisen Lentopalloseura Ettan tapaus saa yhä erikoisempia piirteitä. Viime viikolla kävi ilmi, että molemmat ulkomaalaispelaajat – Michael Michelau ja Jakub Petras – olivat jättäneet seuran.

Petras pelasi parhaimmillaan hyvin, mutta epätasaisten esitysten tuloksena molemmat osapuolet olivat halukkaat irtisanomaan sopimuksen. Michelau oli puolestaan saanut tarjouksen Ranskasta. Keskiviikkona Savo Volley kuitenkin tiedotti hankkineensa Michelaun.

Kauden aikaiset siirrot eri mestaruusliigaseurojen välillä ovat varsin harvinaisia.

– Mietin eri vaihtoehtoja, mutta tiesin, että Savo Volleylla on erittäin hyvä maine ja että se on erittäin korkeatasoinen joukkue, Michelau sanoo uuden seuransa verkkosivuilla.

Team Lakkapää: Leiner Aponza on kiinnitetty rovaniemeläisjoukkueeseen yleispelaajaksi. Lakkapäässä pelaa entuudestaan hänen veljensä, keskitorjuja Daniel Aponza.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPloki on hankkinut täydennystä. Uusi yleispelaaja on yhdysvaltalainen Sydney Wetterstrom. Pihtiputaalla oli pelaajatarvetta, koska kapteeni Helena Elbäk loukkaantui taannoin ja on todennäköisesti loppukauden sivussa.

Wetterstrom, 23, aloittaa nyt ammattilaisuransa. Hänellä on kokemusta Michiganin yliopistojoukkueesta.

Lisäksi LiigaPloki on ottanut rinkiinsä nuoret yleispelaajat Inka Siekkisen ja Silja Kanasen.