Hurrikaani-Loimaan peli kulkee ja suunnitelmat suurenevat

Lentopalloseura Hurrikaani-Loimaalla menee vahvasti. Peli kulkee Mestaruusliigassa, tulevaisuuden tähtipelaaja on kiinnitetty ja suurturnausta tavoitellaan.

Lentopalloliigassa Hurrikaani kuuluu kovavireisimpiin joukkueisiin. Kuudesta viime kamppailustaan loimaalaisjoukkue on voittanut viisi.

Perjantaina Hurrikaani tiedotti, että Aleksi Muukkosen kanssa on tehty jatkosopimus. Muukkonen, 19, kuuluu Suomen lupaavimpiin lentopalloilijoihin. Hurrikaanin ja Muukkosen välinen sopimus kattaa ensi kauden ja sisältää option seuraavasta kaudesta.

Parikkalan Urheilijoiden kasvatti aloitti liigauransa oululaisessa Lentopalloseura Ettassa kaudella 2019-2020. Mestaruusliigan viime kaudella Muukkonen sijoittui kuudenneksi runkosarjan pistepörssissä. Hän teki 17 otteluun kaikkiaan 288 pistettä. Ettassa hän pelasi hakkurina – Loimaalla hänet on soviteltu yleispelaajan rooliin.

Kahden Oulun-vuoden jälkeen hän siirtyi Hurrikaani-Loimaan joukkueeseen.

Muukkosen potentiaali on pantu merkille Suomen maajoukkueessakin. Päävalmentaja Joel Banks valitsi hänet EM-kisarinkiin keväällä. Vielä eivät nuorukaisen rahkeet riittäneet kisapaikkaan.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja Jussi Heino on tyytyväinen Muukkosen jatkamisesta saviseudulla.

– Erittäin kehityskelpoinen kaveri, jolla on jo nyt hyvät fyysiset ominaisuudet. Aleksi on kova tekemään töitä, ja motivaatio korkealla. Töitä on vielä tehtävä erityisesti hiha- ja puolustuspelaamisessa, Heino kuvailee.

Muukkosta vietäisiin varmasti jo ulkomaillekin, mutta pysyminen kotimassa kannattaa toistaiseksi. Yksi syy on asepalvelus, jonka nuorimies aloittaa kesällä urheilujoukoissa.

– Täällä on hyvä porukka, ja meillä on hyvä henki joukkueessa. En usko, että Suomessa on parempaa paikkaa pelata lentopalloa kuin Loimaa, sanoo Muukkonen.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Hurrikaanilla on ensi kaudesta sopimukset Muukkosen, Luka Marttilan, Santeri Välimaan, Miro Leinosen, Mikko Suomalaisen ja Peter Vuorisen kanssa.

Lentopallon Power Cup Loimaalle?

Hurrikaani-Loimaa ja Jankko Lentopallo hakevat Power Cupin järjestämisoikeuksia. Power Cup kuuluu maailman suurimpiin lentopallojuniorien turnauksiin. Loimaalla kisat pidettäisiin joko vuonna 2025 tai 2026.

Vuonna 2006 Power Cup käytiin Loimaalla. Tuolloin Loimaalle saapui neljän päivän ajaksi 918 joukkuetta ja noin 10 000 ihmistä.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Hurrikaanin organisaatio arvioi, että Loimaan suuri etu on se, että kentät sijoittuisivat Loimaan kaupungin keskustaan. Kaikkiaan kenttiä tarvitaan lähes 300. Ne saataisiin mahdutettua kilometrin säteellä Puistokadun koulusta.

Ruokailupaikaksi on vuoden 2006 tapaan suunniteltu jäähallia ja majoituskouluiksi on tarjolla yli 40 lähialueen koulua.

– Tapahtumalla on valtavan suuri merkitys koko Loimaan talousalueelle, koska Loimaasta tulee globaalin lentopalloperheen polttopiste, Hurrikaani muotoilee.