Pölkky Kuusamo ja Savo Volley lentopallon runkosarjavoittajat 2022

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo ja Savo Volley voittavat runkosarjan kaudella 2021–2022.

Joukkueet ovat kevätkauden todellisia menestyjiä, sillä juuri Pölkky ja Savo voittivat lentopallon Suomen cupin tammikuussa.

Runkosarjan tittelit ratkesivat useita ottelukierroksia ennen runkosarjan päättymistä. Naisten liigassa Pölkky jättää taakseen kovat kilpailijat LP Viestin ja LP Kangasalan.

Naisten Mestaruusliigassa pudotuspeleihin etenevät myös Hämeenlinnan Lentopallokerho, OrPo, Puijo Wolley, LP-Vampula ja Nurmon Jymy. Niiden keskinäinen järjestys määräytyy runkosarjan viimeisenä viikonloppuna.

LiigaPloki päätyy yhdeksänneksi ja suuntaa varhaiselle kesälomalle.

Woman Volley (10.) ja Helsinki Volley (11.) käyvät esikarsinnan liigakarsintoihin joutumisesta. Ottelusarja ratkeaa kolmella voitolla.

Miesten Mestaruusliigassa kahdeksan parasta joukkuetta ja niiden keskinäinen järjestys varmistuivat hyvissä ajoin. Runkosarjavoittaja Savo Volley saa puolivälierissä vastaansa Vantaa Ducksin. Muut ottelusarjat ovat VaLePa – Karelian Hurmos, Akaa-Volley – Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa.

Miesten liigan alakerrassa kuhisee vielä. Lentopalloseura Etta, TUTO Volley ja Team Lakkapää taistelevat yhdeksännestä sijasta ja karsintojen välttämisestä. Viimeisenä viikonloppuna TUTO pelaa yhden ottelun, Etta ja Lakkapää kaksi ottelua.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Loppuottelusarja käydään paras seitsemästä -periaatteella, eli neljä otteluvoittoa vaaditaan.

Lentopallon Suomen mestaruutta puolustavat LP Viesti ja VaLePa.