Runkosarjan loppu aiheutti tyytymättömyyttä – ”Koko Mestaruusliiga sai surkean päätöksen”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa runkosarja päättyi sunnuntaina.

Liigan kahdeksan parasta olivat jo selvillä ennen päätöskierrosta, mutta alakerran järjestys varmistui vasta sunnuntaina.

Lentopalloseura Etta voitti kotonaan Kokkolan Tiikerit 3-0 ja varmisti yhdeksännen sijan. Ettan kausi päättyy.

Kaksi viimeistä sijaa menivät Team Lakkapäälle ja TUTO Volleylle. Näiden joukkueiden oli määrä pelata esikarsinta varsinaisiin liigakarsintoihin joutumisesta. Karsinnat kuitenkin peruttiin, koska Mestaruusliiga sulki Ettan sarjatoiminnasta taloudellisten velvoitteiden hoitamatta jättämisen vuoksi.

TUTO ja Lakkapää saavat pitää liigapaikkansa. Lisäksi 1-sarjan tuleva voittaja saa oikeuden hakea liigapaikkaa.

Runkosarjan viimeisillä kierroksilla nähtiin monia hankalia tilanteita. Team Lakkapää ja TUTO Volley joutuivat loukkaantumisten ja sairastelun takia pelaamaan vajailla kokoonpanoilla ja/tai farmipelaajilla tärkeitä otteluita.

Sunnuntaina Tiikerit puolestaan lähti junioripainotteisella ryhmällä Etta-vieraskamppailuun. Tiikerien päävalmentaja Mikko Keskisipilä kertoi, että 13 vakiomiehestä peräti 11:llä oli todettu koronavirustartunta. Keskisipilä lähetti suoraa kritiikkiä lentopalloliiton suuntaan.

– Pelattiin ottelu pois, kun oli pakko. Liitto päätti sen puolestamme. Sarja sai kyllä surkean päätöksen, eivät tällaiset tapahtumat palvele lajia millään tasolla. Kannattaa lajiyhteisössä vähän miettiä jatkoa ajatellen, Keskisipilä sanoi Etta-ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Alkavalla viikolla käynnistyvät pudotuspelit, ja Tiikerit saa Hurrikaani-Loimaan vastaansa.

– Riittävästi on saatava terveitä pelaajia, yhtään potilasta emme laita kentälle. Nopeasti on käännettävä katseet kohti tulevaa. Ei kannata turhaa murehtia, Keskisipilä virkkoi.

Ennen Etta-kamppailua Keskisipilä oli jakanut tuntojaan suorasanaisesti Twitterissä. Suurta huomiota saanut twiitti ja sen vastaukset asettivat Mestaruusliigan päättäjät varsin kyseenalaiseen valoon.

Myös TUTO oli tyytymätön runkosarjan ratkaisuvaiheisiin. Turun Sanomien mukaan seura harkitsi urheilun oikeusturvalautakuntaan vetoamista. TUTO hävisi lauantaina Lakkapäälle jouduttuaan otteluun farmipelaajapitoisella miehistöllä.

Miesten puolivälierät ovat Savo Volley – Vantaa Ducks, VaLePa – Karelian Hurmos, Akaa-Volley – Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa on jäljellä vielä yksi ottelu, Hämeenlinnan Lentopallokerho – OrPo, mutta se ei vaikuta loppusijoituksiin.

Naisten liigan puolivälierät ovat Pölkky Kuusamo – Nurmon Jymy, LP Viesti – LP-Vampula, LP Kangasala – Puijo Wolley ja Hämeenlinna-OrPo. LiigaPlokin kausi päättyy. Woman Volley ja Helsinki Volley kohtaavat esikarsinnassa.

Uutista päivitetty 15.3. tiedolla Ettan sulkemisesta.