Miesten lentopalloliigan puolivälierät 2022 – näin käy

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa alkavat puolivälierät tällä viikolla.

Runkosarjavoittaja Savo Volley saa puolivälierissä vastaansa Vantaa Ducksin. Muut ottelusarjat ovat VaLePa – Karelian Hurmos, Akaa-Volley – Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Loppuottelusarja käydään paras seitsemästä -periaatteella, eli neljä otteluvoittoa vaaditaan.

Seuraavassa Lentopallo.infon arvio siitä, miten puolivälierissä käy.

Savo Volley – Vantaa Ducks

Savolla on taskussa jo runkosarjavoitto ja Suomen cupin mestaruus, mutta joukkue on tuskin vielä kylläinen. Savo Volleylta löytyy liigan valioita jokaiselle pelipaikalle, ja jopa penkiltä voi ilmaantua tarpeen tullen apuja.

Ducks on taas kerran näyttänyt pystyvänsä oivalliseen lentopalloiluun, mutta vantaalaisten tasaisuus ei riittänyt kahdeksatta sijaa parempaan runkosarjassa. Viime kevään kaltaista huumaa tarvitaan.

Avainpelaajat: Andrus Raadik – Joona Väänänen

Näin käy: Savo menee välieriin, mutta Ducks voi hyvinkin ottaa otteluvoiton.

VaLePa – Karelian Hurmos

Hallitseva Suomen mestari VaLePa on edennyt epätasaiseen tahtiin eurokamppailuiden, pelaajaongelmien ja sairastelun vuoksi. Pitkä titteliputkikin katkesi Savon vietyä Suomen cupin. Ehkä pieni haastaja-asema tekee VaLePalle hyvää?

Hurmos pelasi nimensä edellyttämällä tavalla syyskauden, mutta keväällä sama tuloskunto oli hakusessa. Puolivälierissä pelaaminen ei saa olla liikaa kiinni Jere Heiskasen ja Eetu Häyrisen onnistumisista.

Avainpelaajat: Sakari Mäkinen – Jere Heiskanen

Näin käy: Nihkeä kevät on varmasti sisuunnuttanut Hurmosta, joten VaLePa saa paiskia töitä kunnolla mennäkseen välieriin. VaLePa jatkoon, ehkä vasta viidessä ottelussa?

Akaa-Volley – Raision Loimu

Akaasta oli lupa odottaa aiempaa vakavampaa haastajaa kärkikaksikolle, mutta joukkue jäi selvästi Savon ja VaLePan tasosta. Päävalmentaja Olli Kunnarin on nostatettava Akaaseen kunnollinen voittamisen himo, muuten tulee vaikeaa.

Loimu pelaa parasta lentopalloaan vuosiin, joten yllätyksen ainekset ovat olemassa. Pelaajahankinnat Iranista menivät nappiin. Kolmeen voittoon Akaata vastaan eivät taida silti eväät riittää.

Avainpelaajat: Urpo Sivula – Ali Fazli

Näin käy: Akaa joutunee poistumaan kentältä ainakin kerran hävinneenä, mutta menee jatkoon.

Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani-Loimaa

Tästä on tulossa kiihkein puolivälieräsarja miesten Mestaruusliigassa, jos Tiikerien terveystilanne saadaan kuntoon ajoissa. Tiikerit on pelannut tasaisen vahvaa kautta, kun taas Hurrikaanin sesonki on kulkenut nousujohteisesti.

Vaikka Tiikerit muuttui paljon viime kaudesta, joukkue on hitsaantunut iskukykyiseksi yksiköksi. Hurrikaanin nuorten lahjakkuuksien (Santeri Välimaa, Aleksi Muukkonen, Luka Marttila) seuraaminen tarjoaa monta herkullista hetkeä.

Avainpelaajat: Antti Leppälä – Aleksi Muukkonen

Näin käy: Viiden ottelun taisto on hyvin mahdollinen. Tiikerien kantti taitaa olla hieman kovempi ja viedä ryhmän välieriin. Jos Tiikerit ei saa parasta miehistöään kentälle, vaakakuppi kääntyy Loimaan suuntaan.