Naisten lentopalloliigan puolivälierät 2022 – näin käy

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa alkavat puolivälierät tällä viikolla.

Runkosarja oli kolmen joukkueen näytöstä: Pölkky Kuusamo, LP Viesti ja LP Kangasala olivat aivan omassa kastissaan. Pölkky kuittasi runkosarjan nimiinsä voitettuaan 28 ottelua ja koottuaan 82 sarjapistettä. Viesti hävisi Kuusamolle kolmella ja Kangasala neljällä sarjapisteellä.

Puhutaan kovan luokan yllätyksestä, jos kaikki kolme kärkijoukkuetta eivät marssi välieriin. Ainoastaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja OrPon välisessä ottelusarjassa ei ole selkeää ennakkosuosikkia.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Loppuottelusarja käydään paras seitsemästä -periaatteella, eli neljä otteluvoittoa vaaditaan.

Seuraavassa Lentopallo.infon arvio siitä, miten puolivälierissä käy.

Pölkky Kuusamo – Nurmon Jymy

Pölkky luottaa kansainväliseen osaamiseen niin pelaajistossa kuin valmennuksessa, ja linjaus kantaa hedelmää. Vuosi 2022 on jo tuonut Suomen cupin mestaruuden ja liigan runkosarjan voiton. Kuusikko ja libero ovat väkivahvat, ja penkiltäkin löytyy apuja.

Jymyllä on ottelusarjassa vain kiusaajan rooli. Taisteluhengen vahvuudesta ja Diana Lundvallin onnistumisista riippuu, kuin pitkään kiusaaminen kestää.

Avainpelaajat: Carlyle Nusbaum – Diana Lundvall

Näin käy: Kuusamo välieriin. Yksikin Jymy-otteluvoitto olisi yllätys.

LP Viesti – LP-Vampula

Viestin kausi on ollut nousujohteinen. Mestarien liigassakin tuli historiallinen otteluvoitto, joten salolaisryhmän positiivinen trendi vain vahvistuu. Aloitussyötön vastaanottoa lukuun ottamatta kaikki osa-alueet viittaavat loppuottelukuntoon.

Vampulalla olivat alkukaudella hurraahuudot vähissä, mutta Huittisissakin osoitettiin lopulta selkeää nousujohteisuutta. Joukkue haluaa taatusti päättää kautensa mallikkaaseen taisteluun.

Avainpelaajat: Iina Andrikopoulou – Cassidy Baird

Näin käy: Viesti etenee välieriin. Jos Vampula innostuu poikkeukselliseen hurmokseen, saattaa se ottaa yhden otteluvoiton.

LP Kangasala – Puijo Wolley

Kangasalan kultajahti katkesi viime vuonna katkerasti koronavirussyihin. Tällä kaudella meno ei ole ollut aivan yhtä vakuuttavaa, mutta jos oikea vaihde löytyy, mestaruudesta taistellaan nytkin.

Puijolla on tuoreena liigajoukkueena ollut vaikeutensa ensimmäisinä pääsarjavuosina, mutta Kuopiossa ei ole jääty ihmettelemään. Pelaamisessa on ollut enemmän päättäväisyyttä, ja pelaajahankintojakin on tehty. Pudotuspelien alla hakkuri Natasha Calkinsin loukkaantuminen huolettaa.

Avainpelaajat: Roosa Laakkonen – Courtney Baker

Näin käy: Puijolla ei ole juuri saumaa, varsinkaan, jos se ei saa parasta joukkuetta kentälle. Kangasala vienee suoraan kolmessa kamppailussa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho – OrPo

Epäonni on Hämeenlinnalle turhankin tuttua, mutta tällä kaudella läpikäytiin varsinainen pelaajakriisi. Joukkue saatiin kuitenkin kuosiin loppukaudella. Kultataisteluun ei taida olla silti asiaa.

OrPo on taistellut hankalat lähtökohdat huomioiden kunnioitettavasti, ja Ariana Pirv on loistanut ylivoimaisena ykköstähtenä. Hyvää tekemistä ja taisteluilmettä löytyy toki koko joukkueelta.

Avainpelaajat: Yasmine Madsen – Ariana Pirv

Näin käy: Hämeenlinna on hienoinen ennakkosuosikki, mutta OrPon mahdollisuuksia ei sovi aliarvioida. Sarja Kerholle 3-1 tai 3-2.