Diana Lundvall pelasi Ruotsin sensaatiomaisessa EM-joukkueessa ja on nyt valioluokkaa Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Diana Lundvall alkaa osoittautua yhdeksi parhaista ulkomaalaisvahvistuksista lentopallon Mestaruusliigan kaudella.

Nurmon Jymyä edustava Lundvall otti roolia jälleen lauantaina, kun Jymy kaatoi kotikentällään Puijo Wolleyn erin 3-0. Lundvall valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

– Tietysti 3-0-voitto tuntuu aina uskomattomalta. Oma pelaaminen tuntui hyvältä, ja joukkueen suoritus oli todella hyvä. On tärkeää, että jatkamme joukkueen itseluottamuksen kasvattamista. Nyt tunnelma on hyvin positiivinen, Lundvall kommentoi.

Lundvall, 25, pelaa yleispelaajan paikkaa. Mestaruusliigassa hän on suoriutunut erityisesti vastaanottajana ja torjujana – yleispelaajien joukossa hän on näillä osa-alueilla tilastoykkönen.

Syksyllä Diana Lundvall kuului Ruotsin joukkueeseen, joka eteni sensaatiomaisesti puolivälieriin lentopallon EM-kisoissa. Kahdeksan parhaan joukkoon yllettyään Ruotsille on paikka varma seuraaviinkin EM-kisoihin. CEV:n sääntöjen nojalla muun muassa järjestäjämaat ja aiemmin menestyneet saavat kisapaikat ilman karsintoja.

Ruotsi avasi EM-kisat samassa alkulohkossa kuin Suomi. Ruotsi voitti Suomen 3-2 ja kaatoi lisäksi Romanian. Kolmesta muusta lohko-ottelusta tuli tappio, mutta saldo riitti pudotuspelipaikkaan. Ruotsin suurin maineteko oli Bulgarian voittaminen viisieräisessä neljännesvälieräottelussa.

Ruotsin joukkueesta myös keskitorjuja Linda Andersson pelaa Mestaruusliigassa. Hän edustaa Pölkky Kuusamoa. Suomessa saadaan ihailla ruotsalaisosaamista myös tulevissa Mestarien liigan otteluissa. Supertähti Isabelle Haak edustaa turkkilaista VakifBank Istanbulia ja hänen siskonsa Anna Haak ranskalaista Mulhousea. Molemmat tulevat LP Salon (LP Viesti) vieraiksi marraskuussa alkavalla Mestarien liigan kaudella.

Jymylle ensimmäinen 3-0-voitto

Jymylle 3-0-voitto oli kauden ensimmäinen, ja täysi kolmen sarjapisteen potti tuli toisen kerran. Päävalmentaja Kari Raatikainen piti esitystä myönteisenä.

– Toinen kolmen pisteen voitto maistuu tietenkin hyvältä. Ongelma on ollut se, ettei peli tahdo pysyä kasassa, ja tänäänkin kolmannessa erässä oli vahvaa aaltoliikettä. Onneksi hallittiin tilanne. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää ja hallittua peliä. Toisen erän lopulla löysimme aggressiivisen vaihteen pelaamiseen, kolmas aloitettiin riittävän hyvin, jotta se kantoi voittoon saakka, Raatikainen kertasi.

– Tänään kentällä oli paljon onnistujia. Torjuntapeli kolmannen erän lopussa oli laadukasta, ja se tietysti tylsytti vastustajan hyökkäystä jonkun verran. Avainasemassa oli syöttöpeli. Vastustaja joutui rakentamaan hyökkäyksiä vaikeasta paikasta, ja sitä kautta peli ehkä puuroutui ja me päästiin siihen kiinni. Pelaajat halusivat voittaa ja se näkyi kentällä.

Jymy on Mestaruusliigassa seitsemäntenä kolmen voiton ja neljän tappion saldolla. Sarjaa johtaa LP Viesti.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kolmella miesten ja yhdellä naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 30.10.2021

Hurmos-Loimu 3-1

Vampula-LiigaPloki 3-0
Jymy-Puijo 3-0
OrPo-Kangasala 1-3